1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Help me with Rapidshare

Discussion in 'Networking' started by rfanquee, Sep 22, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. rfanquee

    rfanquee Thread Starter

    Joined:
    Aug 13, 2008
    Messages:
    12
    Hi everyone,

    I have some issue with rapidshare.com ...
    This morning I opened up my computer and found that my IP cannot access rapidshare.com ...
    When I use IE7 to access "http://rapidshare.com/" , the URL changes to "res://C:\WINDOWS\system32\shdoclc.dll/dnserror.htm#http://rapidshare.com/"
    In Mozilla, the browser suddenly turns to white and cannot even see the error message.
    So I surfed with Safari and the error says, " The error was: “unknown error” (CFURLErrorDomain:302) "
    I used Chrome and it says , "This webpage is not available.", The webpage at http://rapidshare.com/ might be temporarily down or it may have moved permanently to a new web address....

    I have another computer at home and that one also cannot access saying "This Page cannot Be Accessed"


    I can access rapidshare.com using ihide but cannot download the files. When I download and opened, I found that the file size is just small kilobytes.

    Please help me everyone and instruct me what to do .... :(


    Rgds,

    RFQ
     
  2. hewee

    hewee

    Joined:
    Oct 26, 2001
    Messages:
    57,791
    The site works just find for me. I download from them also all the time.
     
  3. rfanquee

    rfanquee Thread Starter

    Joined:
    Aug 13, 2008
    Messages:
    12
    Yes, everyone got no problem, only me :(

    Its strange that when I ping the address, there is a response.
    All I have to do is, I have to use a proxy site .. but they cant help download files but accessing only.
    Help me think of a solution.
     
  4. hewee

    hewee

    Joined:
    Oct 26, 2001
    Messages:
    57,791
    I use firefox with NoScript and I have to let the java script run to download.

    Can you get to this rapidshare site? http://rapidshare.de
     
  5. JohnWill

    JohnWill Retired Moderator

    Joined:
    Oct 19, 2002
    Messages:
    106,418
    I have to believe you have a local issue with some restrictions on your computer. Since both IE and FF have the problem, the first place I'd look is the firewall configuration and the HOSTS file.

    Please do this.

    Hold the Windows key and press R, then type CMD to open a command prompt:

    In the command prompt window that opens, type type the following command:


    TRACERT rapidshare.com/

    Right click in the command window and choose Select All, then hit Enter.
    Paste the results in a message here.

    If you are on a machine with no network connection, use a floppy, USB disk, or a CD-RW disk to transfer a text file with the information to allow pasting it here.
     
  6. rfanquee

    rfanquee Thread Starter

    Joined:
    Aug 13, 2008
    Messages:
    12
    Thank you hewee, I can access rapidshare.de, but just one website .. every URL that starts with rapidshare.com :(


    Thanks you very much for your interest JohnWill ...
    At the first place I also thought firewall fault, but all the computers at home cannot access rapidsahre.com, (some don't even have firewall)

    does that mean router problem (last night I reset the router, that won't make a difference).

    The following are the results as you instructed ...

    Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
    (C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

    C:\Documents and Settings\MRRFQ-8D4A84A2B2E>tracert rapidshare.com

    Tracing route to rapidshare.com [195.122.131.17]
    over a maximum of 30 hops:

    1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.0.1
    2 11 ms 8 ms 19 ms cm1.psi162.maxonline.com [58.146.162.1]
    3 11 ms 12 ms 9 ms 172.20.33.65
    4 9 ms 10 ms 13 ms 172.26.33.1
    5 12 ms 12 ms 25 ms 172.20.7.22
    6 145 ms 211 ms 206 ms 172.20.7.70
    7 12 ms 32 ms 17 ms 203.116.164.1
    8 195 ms 272 ms 197 ms so-6-1-0.edge2.LosAngeles1.Level3.net [4.71.134.
    21]
    9 198 ms 199 ms 198 ms vlan69.csw1.LosAngeles1.Level3.net [4.68.20.62]

    10 203 ms 198 ms 198 ms ae-93-93.ebr3.LosAngeles1.Level3.net [4.69.137.4
    5]
    11 262 ms 270 ms 270 ms ae-4.ebr4.Washington1.Level3.net [4.69.132.82]
    12 260 ms 268 ms 305 ms ae-64-64.csw1.Washington1.Level3.net [4.69.134.1
    78]
    13 265 ms 269 ms 271 ms ae-62-62.ebr2.Washington1.Level3.net [4.69.134.1
    45]
    14 353 ms 342 ms 360 ms ae-43.ebr2.Paris1.Level3.net [4.69.137.57]
    15 362 ms 397 ms 361 ms ae-2.ebr1.Frankfurt1.Level3.net [4.69.132.142]
    16 364 ms 362 ms 363 ms ae-13-55.car3.Frankfurt1.Level3.net [4.68.118.14
    5]
    17 376 ms 366 ms 363 ms rapidshare.com [195.122.131.17]

    Trace complete.
    C:\Documents and Settings\MRRFQ-8D4A84A2B2E>
     
  7. JohnWill

    JohnWill Retired Moderator

    Joined:
    Oct 19, 2002
    Messages:
    106,418
    Well, that trace indicates you can indeed get to Rapidshare, so it's not an Internet issue. I suspect that maybe something is configured odd on the router, but that's just a guess.

    Some things you can try here for the router.

    1. Update the firmware to the latest version available on the manufacturer's site.
    2. Reset the router to factory defaults and reconfigure.
     
  8. rfanquee

    rfanquee Thread Starter

    Joined:
    Aug 13, 2008
    Messages:
    12
    Thank you so much for your help ... I will do as you instructed ! :)
     
  9. rfanquee

    rfanquee Thread Starter

    Joined:
    Aug 13, 2008
    Messages:
    12
    Hi

    I made a direct connect with modem to computer without using my router as well. That also didn't work for me. Now I am so confused. Please help me bro ! :(
     
  10. JohnWill

    JohnWill Retired Moderator

    Joined:
    Oct 19, 2002
    Messages:
    106,418
    If all the computers can't access it, and connecting directly to the modem doesn't solve it, I'd have to start suspecting the ISP. Did you try a different computer directly to the modem, just to make SURE it's not computer specific?
     
  11. rfanquee

    rfanquee Thread Starter

    Joined:
    Aug 13, 2008
    Messages:
    12
    Thank you very much for your continuous help. I connected directly to modem with my other laptop and the same outcome resulted.
    Now I am using a proxy software called Your-Freedom and it helps me to download some files from rapidshare but not all of them.
    I also suspect with my ISP, coz I am afraid that they would bar my IP from accessing rapidshare.com. Can it be possible ?
     
  12. JohnWill

    JohnWill Retired Moderator

    Joined:
    Oct 19, 2002
    Messages:
    106,418
    The only way to be sure is to actually ask them. I guess if you know someone else that uses the same ISP, you could have them do a test...
     
  13. rfanquee

    rfanquee Thread Starter

    Joined:
    Aug 13, 2008
    Messages:
    12
    Hi JohnWill ...
    this evening , in a sudden, a weird thing happen with my connection. All the web sites that I mostly access cannot appear in my browser just like I've experienced in rapidshare. I tried to clear the cache with CCleaner and all the which i suspect. Then I restart my PC and I found that I can re-access back my rapidshare ... I think that's got to do with the ISP. So anyway, I really appreciate your helps. Thank you so much in deed ! :p
     
  14. JohnWill

    JohnWill Retired Moderator

    Joined:
    Oct 19, 2002
    Messages:
    106,418
    Glad it's all working out.


    You can mark your own threads solved using the [​IMG] button at the top of the first page of the thread in the upper left corner.© :)
     
  15. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/752184

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice