Help! My backup .NBF files won't restore!

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

catladee

Thread Starter
Joined
Aug 29, 2003
Messages
18
How do I restore .NBF files that NTI Backup Now Deluxe 3.0 won't restore? I have had to reinstall Win98se and had backup up all important data to find out that I cannot get to it!

Is there any other way to get to that data? :confused:

PLEASE......I REALLY NEED SOME HELP HERE!:(
 

catladee

Thread Starter
Joined
Aug 29, 2003
Messages
18
How do I restore .NBF files that NTI Backup Now Deluxe 3.0 won't restore? I have had to reinstall Win98se and had backup up all important data to find out that I cannot get to it!

Is there any other way to get to that data? :confused:

I have contacted NTI only to get the runaround.

(BTW - I posted in the Other Software catagory but put the wrong extension in the title. When I went back to change it, it wouldn't let me change the title or amend it. That is why I am again posting here.)
 

~Candy~

Retired Administrator
Joined
Jan 27, 2001
Messages
103,706
Other software is best, I'll merge both threads and fix title.
 

catladee

Thread Starter
Joined
Aug 29, 2003
Messages
18
Yes, it is file backup. Mostly my entire address file from Outlook Express! + others. The product, NTI Backup Now 3.0, will not restore the disks according to their instructions. I have called the company and they do not stand behind their product. I would not purchase them again! Anyway, I have contacted a company...BadCopy Pro.....on the web and they are going to see if they can recover any of the data.

The data is condensed by the program and is unreadable in the file it is in. There are 2 tracks on the disk I am trying to read and the first one is hidden and seems by all means to be unrecoverable. Therefore, when I recover the 2nd track through BadCopyPro, the NTI software is looking for that 1st track and can't find it so doesn't recover. Obviously I know little about all this but really need help since I screwed up by not backing up stuff along time ago!

Any suggestions I will try at this point! Thanks!

Sad Kitty
 

eddie5659

Moderator
Malware Specialist
Joined
Mar 19, 2001
Messages
37,257
Just had a look at that program. You may want to see if they can recover the data first, as it may be corupt.

If they can, then we should be able to import it back into NTI Backup.

Are you using the 3.71 version, or are you leaving it up to Jufsoft to recover?

eddie
 

catladee

Thread Starter
Joined
Aug 29, 2003
Messages
18
whoops (enter key) requested disc 1 the panel that showed a restore in progress and the text area assigned as the cancel key was blank, and after about 1 min. a check thru Ctrl-Alt-Del showed that NTI BackUp Now (was not responding). there was no other error message. the structure of the disc viewed thru ISOBuster showed that there was track one for 1.49mb that was both ISO9960 and Jolettie(sp) , there was track 2 for 698mb also ID as above, and a leadout. NTI CD Maker as with most end user software allows for a data track (one) and the rest are audio. I tried several approaches after creating a recovered file in BAdCopy Pro to create a CD that was a combination of the Orig. Tarck 1 and the recovered track 2. I am still open to identifying some software that can ID which file goes on which track and starts at with Len of. Also discovered that with NTI CD-Maker I could copy disc one using track at once, of course with all the errors. I would say that humpty dumpty fell and we're not sure how to get the pieces back togeather again. Thanks, it is kinda dark out here. got a lite buddy....
 
Joined
Dec 12, 2000
Messages
176
Could you briefly outline the step by step action which you took after clicking on the Restore button in the NTI program. I have had Backup Now for some years now and have never encountered any problems whenever restoring folders/files.
 
Joined
Jul 11, 2008
Messages
1
Hope this works. I do not get a reswponse either on backup effort to restore .nbf file. Says it is working but nothing happens. How can I better restore .nbf files. Tks. from Stockholm. rolf
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Top