1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

HELP PLEASE xp pro sp1 - xp pro sp1

Discussion in 'Networking' started by obal, Apr 15, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. obal

    obal Thread Starter

    Joined:
    Apr 15, 2004
    Messages:
    2
    Hello all,

    i am a medium siz network in my house and i am now suffering major problems!!!! ne way hers the layout:

    i have a Dsl (acts as a dhcp) router connected to a 8 port switch, which has one wireless ap and 3 machines into it,

    one 2 of the machines i have xp pro with service pack 1, on the 3rd is also xp pro but no service pack....

    heres my problem

    the two with sp1 on can access all shared folders on the others (desktop and 3 laptops via wireless!) but they are inaccessable between each other and by the others (i get a message saying access dednide contact....bla bla!) lol

    but i really need theese to to be able to access each other.

    PLEASE HELP!!


    cheers in advance

    obal
     
  2. 10forcash

    10forcash

    Joined:
    Aug 7, 2003
    Messages:
    343
    Try typing your question in word (werd) first then running a spelling / grammar check first (F7) so we can understand what you are saying first.... :confused:
    At a rough guess, you need to share the folders etc. to be able to access them. Additionally, use the same username & password on both PC's
    Cheers,
    10forcash
     
  3. obal

    obal Thread Starter

    Joined:
    Apr 15, 2004
    Messages:
    2
    hi ya

    sorry about my spelling but it was very late when i posted!!!

    yeah i have shared folders on both computers and i have the same user names on both but no passwords (i remotely access one of them via VNC and can have a password on the account!)

    but i do have passwords (the same) on the main administrator login (in safe mode) do u think that could affect it???

    every thing i try i get the same msg saying:

    \\server is not accessible. you might not have permission to use this network resource contact the administrator of this server to find out if you have access permissions.

    Access denided

    any ideas, any thing would be great!!

    thanks in advanced
     
  4. 10forcash

    10forcash

    Joined:
    Aug 7, 2003
    Messages:
    343
    Have you tried accessing the default admin share \\computername\c$ ?
    if you get a 'can't be found' error rather than an 'access denied' error, try using the IP address with the admin share, eg. \\192.168.0.1\c$
    Check the simple file sharing service, this can cause problems with network shares
    Cheers,
    10forcash
     
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/220860

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice