Help Rachel!! W2k ignores my Scanner

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

fairway

Thread Starter
Joined
Jan 5, 2003
Messages
5
I upgrade to Win2K and it doesnt "See" my scanner at all. I have downloaded latest drivers and installed to no avail. The scanner is a Plustek 9630 paralell and hooked in with my HP printer. Bios is set for EPP. Ive tried hardware wizard and the scanner utility but it system doesnt see it at all. When I runt the d'loaded driver utility it seems to run through but nothing happens. Ive tried doing Add New Hardware... the scanner is not in list so i select "have disk" but when i go to the directory the d'loaded utility created i get "no driver found" ... anyway I know this is a shot in the dark but i dont understand why it worked under WinMe but not under the invincible w2k. Thanks
 
Joined
Dec 15, 2002
Messages
184
There is probably a different driver for Windows 2000.
Try download the driver here .
 

fairway

Thread Starter
Joined
Jan 5, 2003
Messages
5
:p Thats where i d'loaded it from. It ran thru setup routine and seemed successful but still didnt worj. thanks for the reply to my post. Ra
 
Joined
Dec 15, 2002
Messages
184
You can try to set your BIOS setting to ECP (Extended Capability Port).
 
Joined
Jun 8, 2002
Messages
281
Scanners like to have their drivers installed before you physically connect the scanner to the machine. Did you install the Windows 2000 drivers with the scanner connected to the computer?
 
Joined
Dec 15, 2002
Messages
184
Maybe it helps when you deinstall printer and scanner. Then you install your printer only. After that install the scanner. Read in the printer and scanner manuals.
 

fairway

Thread Starter
Joined
Jan 5, 2003
Messages
5
I'm going to set it in front of my Volvo's left front tire!

I found a 'patch" on the plustek website for a "Scanner not found" condition. So i uninstalled everything reinstalled the "drivers" and ran the patch file........ not really surprised by the result "sanner files not found" ????? I tries 3 times. Plustek s__cks..... oooops sorry guys. Im so frustrated!
 
Joined
Dec 10, 2001
Messages
3,687
have you tried just installing the scanner (without the printer) to the parallel port and see if it will setup correctly ?
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Top