help to reformat hard drive

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

djc45

Thread Starter
Joined
Jul 18, 2006
Messages
32
Can anyone help with reformatting my hard drive? I have tried to do it 4 or 5 times but I am not sure if I have done it right
I got a message saying that it could not copy all the files at 99% as I remember and did I want to continue and I chose yes it installed windows xp 2007 but after a short while when I came to reboot it would not boot up I hit f11 and I got this on the screen
Windows root
System 32
Ntoskrnl exe
Search for boot record from ide-o ok or something like that
I also get a musical note symbol where it shows to boot from the hard drive in the dos start up box in the box that says boot from floppy or cd rom ect
Sorry if I haven’t explaind everything in a tech way
 

bonk

Banned
Joined
Sep 8, 2005
Messages
11,097
If you are running Microsoft windows NT 4.0 on a partition larger than 7.8GB this issue can occur if the boot files are located outside this limitation. When this error occurs your computer will have the error message as shown below.

OS Loader v4.01
Disk I/O error status=00000001
Windows NT could not start because the below file is missing or corrupt: winnt\system32\Ntoskrnl.exe
Please reinstall a copy of the above file.


Was this the error recieved?

If your system partition is larger than 7.8GB you will need to delete the partition and recreate the partition to 7.8GB or less. Additional information about this issue can be found on Microsoft KB Q224526.
 

djc45

Thread Starter
Joined
Jul 18, 2006
Messages
32
thanks for the reply Bonk
when i formatted i did see a small partion but i cannot remember what size it was and i was unable to install windows xp on that partion but i cannot remember what it said or what size it was
at the moment i have windows xp installed and i dont know how to find out how big the partion is
i use a gprs to connect to the internet and it was fine before i formatted now it connects ok but then disconnect after a few mins
the modem is fine on my other laptop
should i do a reformat again on my desktop
grateful for your advice
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top