1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

HELP: Wifi showing No internet access, Secured every 10min (Moved W10)

Discussion in 'Networking' started by Myst95, Mar 14, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. Myst95

    Myst95 Thread Starter

    Joined:
    Mar 14, 2016
    Messages:
    18
    I need to disconnect from my wifi and reconnect again everytime it happens. Any solution for this?
     
  2. etaf

    etaf Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    64,856
    First Name:
    Wayne
    can we see an ipconfig /all when its connected OK and again when it disconnects please
    also an xirrus screen shot would be useful

    ------------------------------------------------------------------------
    ipconfig /all


    We would like to see the results from an ipconfig /all - post back the results in a reply here.

    If you cannot access the internet with this PC
    You will need to paste the results into something like notepad and then copy onto a machine that can access the internet and post the results in a reply here.
    Save the file to a USB flash drive or other removable media. Plug it into the working computer with internet access and copy the file and paste here.
    If you do not have another PC
    Do you have a phone connected to the internet - can you photograph the result and post the image in a reply
    Note: you will see entries named Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface: we dont need to see that information - JUST the information above those entries​

    For Windows 8 or Windows 10
    To open a Cmd Prompt or an Administrator Cmd prompt from the Desktop.
    Use Windows + X Keys together and choose Command Prompt (Admin) from the list.
    Or Right click on the windows icon - bottom left hand side - A menu appears - choose Command Prompt (Admin)

    For windows version, XP, Vista, W7
    Hold the Windows key and press R
    Now type CMD
    Now press Enter to open a command prompt box (A new dialogue box - black with white font, will appear on screen ):​

    In the command prompt window that opens, type the following command:

    Note that there is a space before the /ALL, but there is NOT a space after the / in the following command.

    ipconfig /all > network.txt & network.txt

    It will export the results into notepad and then automatically open the notepad and display on your screen.

    Now all you need to do is copy and paste those results into a reply here
    to do that:
    From the notepad menu - choose Edit - Select all
    all the text will now be highlighted
    Next
    From the notepad menu - choose Edit - Copy
    Now go back to the forum - goto the reply and then right click in the reply box and paste the results.
    The results from the notepad should now appear in the forum reply.
    ------------------------------------------------------------------------

    ------------------------------------------------------------------------
    Run Xirrus Wi-Fi Inspector
    Download and install

    If you cannot access the internet with this PC
    You will need to copy the program across to the faulty PC
    Save the file to a USB flash drive or other removable media. Plug it into the working computer with internet access and copy the file to the faulty PC and install the program.
    You will now need to take a screen shot and copy that back to the working PC and attach the screen shot in a reply on the forum here.
    If you do not have another PC
    Do you have a phone connected to the internet - can you photograph the result and post the image in a reply​

    http://go.pardot.com/l/66982/2015-01-26/2361i
    enter you details
    Download this file "DOWNLOAD WI-FI INSPECTOR Vx.xx "
    ( the site now appears to allow webbased emails like gmail, hotmail, outlook and yahoo to be used )

    There is also a xirrus gadget, But that does not have all the fuctionality "DOWNLOAD GADGET Vx.xx

    Alternative links - Use the links below
    Do NOT use any of the download managers offered - Cnet , just use the direct link below - and click on the download button
    http://www.softpedia.com/get/Network-Tools/Network-Monitoring/Xirrus-Wi-Fi-Inspector.shtml
    http://download.cnet.com/Xirrus-Wi-Fi-Inspector/3000-18508_4-75758254.html


    Then run and install the program - on a wireless enabled PC/Laptop
    if you get an error - You will need to have NET Framework installed for the WiFi Inspector to function.
    Stand alone version of.net framework http://www.microsoft.com/en-gb/download/details.aspx?id=42642
    On windows 8 - (i do not have windows 8) but, it would appear that, When you first try to run, you may get a message that .net framework is needed, and included in that message is a link to download/install.

    Run the program

    A user guide is available here
    http://www.xirrus.com/cdn/pdf/xirruswifiinspectorguide1-2-0

    post a screen shot of the program running.
    if there are a lot of networks showing can you click on "networks" top lefthand area - so we can see all the network information.

    post which SSID name is yours, its located in the list, under network "Adapter Name" (1st column)

    Note:
    For a reliable (or robust as the Xirrus user guide says) wireless connection you need a signal of about -70 dBm or better. "A desirable signal level for a robust Wi-Fi connection will be green".
    note: the signal level is a negative number, so for example -88 is worst and -40 is better

    To post a screen shot of the active window.

    Windows XP
    Hold the Alt key and press the PrtScn key. Open the Windows PAINT application (Start> All Programs> Accessories> Paint) and Paste the screen shot. You can then use PAINT to trim to suit, and save it as a JPG format file.

    Vista or Windows 7
    you can use the "snipping tool" which is found in Start> All programs> Accessories> Snipping Tool
    http://www.bleepingcomputer.com/tutorials/how-to-use-the-windows-snipping-tool/

    Windows 8 & 10
    you can use the snipping tool > Open Snipping Tool
    (From the Windows 8 Start Screen, or windows 10 Search, type "snip" and press enter)
    (From windows 10 - All Apps>Windows Accessories>Snipping Tool
    >Press the Esc. key.
    >go back to your Windows 8 start screen - Swipe from left or press Window Button
    >Press Ctrl+PrntScr button to use Snipping Tool
    see here
    http://www.pcadvisor.co.uk/opinion/windows/3415854/how-take-screenshot-in-windows-8/
    http://www.pcadvisor.co.uk/how-to/windows/3405830/how-take-screenshot-in-windows-8/

    To upload the screen shot to the forum, open the full reply window ("Go Advanced" button) and use the Manage Attachments button to upload it here.
    ------------------------------------------------------------------------
     
  3. Myst95

    Myst95 Thread Starter

    Joined:
    Mar 14, 2016
    Messages:
    18
    This is the ipconfig/all while I'm connected to the net ipconfig.png ipconfig 2.png
     
  4. Myst95

    Myst95 Thread Starter

    Joined:
    Mar 14, 2016
    Messages:
    18
    And this is the ipconfig after my wifi showing no internet access, secured ipconfig 3.png ipconfig 4.png
     
  5. etaf

    etaf Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    64,856
    First Name:
    Wayne
    What firewall / security suite or anti-virus do you currently have on the PC - or you have ever had on the PC in the past/
    Any trial ware - like Norton, kaspersky or Mcafee which are often pre-installed on PCs
    Or any other free security suites like zonealarm, AVG , Webroot etc

    so that is showing a IP address next would you do the following - when connected and when disconnected

    ------------------------------------------------------------------------

    PING & tracert tests

    We would like to see the results from the following Ping Tests - post back the results in a reply here.

    If you cannot access the internet with this PC, then you will need to paste the results into something like notepad and then copy onto a machine that can access the internet and post the results in a reply here.
    Save the file to a USB flash drive or other removable media. Plug it into the working computer with internet access and copy the file and paste here.

    For Windows 8 or Windows 10
    To open a Cmd Prompt or an Administrator Cmd prompt from the Desktop.
    http://www.bleepingcomputer.com/tutorials/open-an-elevated-command-prompt-in-windows-8/
    Use Win + X and choose Command Prompt or Command Prompt (Admin) from the list.​

    For windows version, XP, Vista, W7
    Hold the Windows key and press R

    Now type CMD

    Now press Enter to open a command prompt box (A new dialogue box - black with white font, will appear on screen ):​

    In the command prompt window that opens, type the following command:

    echo > 0 & PING 192.168.1.1 >> 0 & PING 46.228.47.115 >> 0 & PING google.com >> 0 & tracert google.com >> 0 & echo [/php] >> 0 & notepad 0

    It will export the results into notepad and then automatically open the notepad and display on your screen.

    Now all you need to do is copy and paste those results into a reply here
    to do that:
    From the notepad menu - choose Edit - Select all
    all the text will now be highlighted
    Next
    From the notepad menu - choose Edit - Copy

    Now go back to the forum - goto the reply and then right click in the reply box and paste the results.
    The results from the notepad should now appear in the forum reply.
    ------------------------------------------------------------------------
     
  6. Myst95

    Myst95 Thread Starter

    Joined:
    Mar 14, 2016
    Messages:
    18
    I used kapersky and avast security before. After the ping test. The notepad was blank when it came out.
     
  7. etaf

    etaf Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    64,856
    First Name:
    Wayne
    Thanks - something wrong with the command i posted - stopped working

    Anyway

    can we see an xirrus screen shot

    Have you uninstalled kapersky and avast
    what are you using now ?

    Uninstall Avast Utility
    Sometimes it´s not possible to uninstall avast! the standard way - using the ADD/REMOVE PROGRAMS in control panel. In this case, you can use the uninstallation utility avastclear.

    http://www.avast.com/uninstall-utility
    http://www.avast.com/en-us/uninstall-utility

    --------------------------------------------------------------

    Kaspersky Removal Tool

    A link to Kaspersky - this varies with different versions
    http://support.kaspersky.co.uk/common/service
     
  8. Myst95

    Myst95 Thread Starter

    Joined:
    Mar 14, 2016
    Messages:
    18
    I'm not using any security. Just windows defender. As for the xirrus scan. There's a problem that i can't launch the xirrus wifi.
     
  9. etaf

    etaf Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    64,856
    First Name:
    Wayne
    what windows version are you on ?
    The echo command should have worked OK
    and Xirrus should run - unless we have a windows issue
     
  10. Myst95

    Myst95 Thread Starter

    Joined:
    Mar 14, 2016
    Messages:
    18
    I'm using an Windows 10 home version
     
  11. etaf

    etaf Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    64,856
    First Name:
    Wayne
    lets try a SFC /scannow
    -------------------------------------------------------------

    Lets do a system file check, and check the Windows files.

    System File Checker - SFC /scannow
    http://www.thewindowsclub.com/how-to-run-system-file-checker-analyze-its-logs-in-windows-7-vista
    https://support.microsoft.com/en-gb/kb/929833

    For Windows 8 or Windows 10
    To open a Cmd Prompt or an Administrator Cmd prompt from the Desktop.
    Use Win + X and choose Command Prompt (Admin) from the list.​

    In the command prompt window that opens, type the following command:

    SFC /scannow
    This will take some time to scan and you will get 1 of 4 possible results​

    1. Windows Resource Protection did not find any integrity violations. - This means that you do not have any missing or corrupted system files.
    2. Windows Resource Protection found corrupt files and successfully repaired them.
    3. Windows Resource Protection found corrupt files but was unable to fix some of them.
    4. Windows Resource Protection could not perform the requested operation.

    If you do receive the message in 3 or 4
    Lets see a log file

    findstr /c:"[SR]" %windir%\logs\cbs\cbs.log >%userprofile%\Desktop\sfcdetails.txt

    • This will place a file on your desktop called sfcdetails.txt which contains the results of the scan.
    • Copy and Paste the contents of the file into your next post.

    =================================================================
     
  12. Myst95

    Myst95 Thread Starter

    Joined:
    Mar 14, 2016
    Messages:
    18
    Is it this one? xirrus.png
     
  13. etaf

    etaf Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    64,856
    First Name:
    Wayne
    yes,
    can you leave that running until it disconnects again and leave for a minute or two
    then post a screen shot of xirrus - I want to see if the graph changes , when it disconnects

    have you uninstalled the two security suites ?
     
  14. Myst95

    Myst95 Thread Starter

    Joined:
    Mar 14, 2016
    Messages:
    18
    Yes I have uninstalled the two security suites. My net hasn't disconnected yet so far. I will post the graph up if the problem is back again. Thanks for your help :giggle::giggle::giggle:
     
  15. etaf

    etaf Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    64,856
    First Name:
    Wayne
    you are welcome
    i have seen this occur before when running xirrus
    fixes the issue
    anyway - post back when/if it reoccurs
     
    Myst95 likes this.
  16. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1167947

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice