Hey, i need help on cs lag problem

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

jasonseol

Thread Starter
Joined
Jan 19, 2003
Messages
7
ok.. heres the story
I go into a game, play for a few minutes, then my cs lags and the whole cs screen freezes for like 10 seconds, then it goes on with no lag
this lag spike problem happens every 2 minutes or so.. PLZ help me...!!!
 
Joined
Dec 27, 2000
Messages
1,452
does it happen to just you or everyone on the server?
What operating system & internet connection do you have?
 

jasonseol

Thread Starter
Joined
Jan 19, 2003
Messages
7
i have a 1.5 ghz comp with cable connection, it only happens whe im in counter-strike
 
Joined
Dec 27, 2000
Messages
1,452
Are you running anything in the background such as peer to peer file sharing? (kaaza, morpheus, etc.)
Try running spybot to see if any spyware is using your connection.
What's your status on anti-virus? Do you have a good, updated program for anti-virus? Have you done a system scan lately?
I can point you to some great modem & game tweaks but you need to get the obvious simple stuff out of the way first.
 

jasonseol

Thread Starter
Joined
Jan 19, 2003
Messages
7
i already tried spybot but ill try again, i have norton anti virus, ill check to scan comp ill post again soon, also ill try that cl stuff....
 
Joined
Dec 27, 2000
Messages
1,452
For some tweaks for CS read this. It's on a Day of Defeat site but CS & Day of Defeat are both Half Life mods so it will work great.
Can you say if it's just a problem with CS or with all games? If it happens in all games or all resource intensive programs (photoshop, Dreamweaver, ULead, etc.) it may be a hardware problem.
Can you give us detailed system specs? Motherboard, video card, etc.
You may have a heat problem if it's not just in CS.
 

jasonseol

Thread Starter
Joined
Jan 19, 2003
Messages
7
Pentium 4
1.5 GHZ
Nvidia 16 MB
WINDOWS Xp Home

This never happened before.... same video card...
 

jasonseol

Thread Starter
Joined
Jan 19, 2003
Messages
7
i tried all the things u told me to do , step by step nothing worked... =\
tell me ur email or aim sn ill ask u in chat
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top