Home network

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Soxaholic

Thread Starter
Banned
Joined
Jan 31, 2007
Messages
69
Hi, I am trying to setp up my xp machine with my win 2000 machine. Can someone be kind enough and help me out with this. Both my computers are attached to my router and both are attached with a nic card. Next is where I need the help please?

thanks
 
Joined
Feb 1, 2007
Messages
310
So what do you want to do with the two machines? Share files? Guess I'm not sure what you're wanting to do next =).
 

Soxaholic

Thread Starter
Banned
Joined
Jan 31, 2007
Messages
69
Just to have connectivity and share files, please. You know to be able to connect using my network places, please.
 
Joined
Jul 1, 2005
Messages
1,729
If you just plug them in you should get internet to both automatically. To share files etc you need some more advanced setup.
 

Soxaholic

Thread Starter
Banned
Joined
Jan 31, 2007
Messages
69
jackdw said:
If you just plug them in you should get internet to both automatically. To share files etc you need some more advanced setup.

Yes, I know this. That is why i am asking for help.
 
Joined
Feb 1, 2007
Messages
310
Just trying to get on the same page as you, thats all =).

If you right click on the folder you wish to share and goto properties, there is a tab that says Sharing. Click the radio button that says share this folder and name it.

To access that folder on the other computer, goto start > run and type \\<name of other computer>. It should bring up a window with all the folders shared on the other computer.
 

Soxaholic

Thread Starter
Banned
Joined
Jan 31, 2007
Messages
69
Ok, This is where I stand On win 2000 I can see and access what I need on XP machine.

When it comes to my Xp machine, I ca not see my win 2000 machine. I allowed my firewall on XP machine. What would cause this, please?
 
Joined
Feb 1, 2007
Messages
310
What happens when you goto Start > Run and type in \\<name of 2000 machine>?
 

Squashman

Trusted Advisor
Joined
Apr 4, 2003
Messages
19,786
Do you have the same username and password on each machine?
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top