Host IP 'dead'

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

TommieH

Thread Starter
Joined
Nov 8, 2007
Messages
14
I'm not a newbie to PCs, I'm familiar with the registry, etc., but I am a newbie to what I'm attemptimg to do now.

I am attempting to connect to my Mother's PC using Remote Desktop and Radmin. We are not on a network, there is no router and her's is a brand new install, with only motherboard drivers installed and Outlook Express configured. We deleted the partition, created a new one and installed XP Pro SP2.
We have configured Win XP-Pro firewall in Exceptions by adding the programs and the ports. (not easy as she is 87) We checked both options in Control Panes/System/Remote. Remote Assistance is allowed and Invitations are set for 30 days. I am set up as a user.
Radmin is installed as it should be and all settings have been double-checked and are correct for the Server and the Viewer.
Added the port to Firewall Exceptions
Radmin - Port 4899
and added the program to Firewall Exceptions
C:\WINDOWS\system32\rserver30\rserver3.exe

We even, at one point turned the firewall off and I still got no response for her IP. Her service is with BellSouth/AT&T. I called their tech support and got a computer. If it can't answer a question it transfers to Sales? Well, it is AT&T now. At least BellSouth had real customer support.
I have used Advanced IP Scanner and Advanced Port Scanner and received good results for my PC and others, but 'dead' for hers.
As you can see below, my PC is simply not finding her PC.
Her PC has not been restarted so I know the IP is still the same.

Remote Desktop Error:
The client could not connect to the remote computer
Remote connections might not be enabled or the computer might be too busy to accept new connections.
It is also possible that network problems are preventing your connection.

Radmin Error:
Connecting to 192.168.1.97
Cannot connect to the server

One thing I have found is that when I go to http://whatismyipaddress.com/ or http://portforward.com/, both of our IPs are for the service not our actual IPs. (ex: 71.29.129.170) If you can explain that, please satisfy my curiosity.
I can ping myself (192.168.254.2) and other IPs with no problem. She can ping her PC and receives IP Address - 192.168.1.97. When I ping her IP it times out with received 0.
At the bottom is her machine info.
====================================================
Below are my ping results for my IP:
Cmd.exe /k ipconfig /all
Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : harris-1
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Broadcast
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : domain.invalid

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . : domain.invalid
Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit E
thernet NIC
Physical Address. . . . . . . . . : 00-1A-4D-51-4E-2C
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.254.1
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.254.254
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.254.254
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.254.254
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Wednesday, November 07, 2007 9:42:56
AM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Monday, January 18, 2038 10:14:07 PM

====================================================
My results for another IP:
Pinging 209.183.226.152 with 32 bytes of data:

Reply from 209.183.226.152: bytes=32 time=90ms TTL=49
Reply from 209.183.226.152: bytes=32 time=91ms TTL=49
Reply from 209.183.226.152: bytes=32 time=90ms TTL=49
Reply from 209.183.226.152: bytes=32 time=89ms TTL=49

Ping statistics for 209.183.226.152:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 89ms, Maximum = 91ms, Average = 90ms

====================================================
My results for yet another IP:
Pinging 151.213.12.26 with 32 bytes of data:

Reply from 151.213.12.26: bytes=32 time=69ms TTL=254
Reply from 151.213.12.26: bytes=32 time=68ms TTL=254
Reply from 151.213.12.26: bytes=32 time=69ms TTL=254
Reply from 151.213.12.26: bytes=32 time=68ms TTL=254

Ping statistics for 151.213.12.26:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 68ms, Maximum = 69ms, Average = 68ms

====================================================
My results for Mother
Cmd.exe /k ping 192.168.1.97

Pinging 192.168.1.97 with 32 bytes of data:
Request timed out
"
"
"
Ping statistics for 192.168.1.97:
Packets: Sent = 4, Recieved - 0, Lost = 4 <1005 loss>
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Cmd.exe /k PathPing 192.168.1.97

Tracing route to 192.168.1.97 over a maximum of 30 hops

0 harris-1.domain.invalid [192.168.254.2]
1 192.168.254.254
2 h26.12.213.151.ip.alltel.net [151.213.12.26]
3 * * *
Computing statistics for 75 seconds...
Source to Here This Node/Link
Hop RTT Lost/Sent = Pct Lost/Sent = Pct Address
0 harris-1.domain.invalid [192.168.2
54.2]
0/ 100 = 0% |
1 0ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% 192.168.254.254
0/ 100 = 0% |
2 69ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% h26.12.213.151.ip.alltel.net [151.
213.12.26]
100/ 100 =100% |
3 --- 100/ 100 =100% 0/ 100 = 0% harris-1 [0.0.0.0]

Trace complete.
====================================================
====================================================
Mother's results from her PC:
Cmd.exe /k ipconfig /all
Windows IP Configuration
Host Name . . . . . . . . . . . . : bette-1
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : launchmodem.com
Ethernet adapter Local Area Connection:
Connection-specific DNS Suffix . : launchmodem.com
Description . . . . . . . . . . . : VIA PCI 10/100Mb Fast Ethernet Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-69-00-0B-08-6D
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.97
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.254
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.254
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.254
192.168.1.254
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Thursday, November 08, 2007 3:36:37 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Friday, November 09, 2007 3:36:37 PM
====================================================
====================================================
Operating System
Windows XP Professional Service Pack 2 (build 2600)
Installed Microsoft Hotfixes
Internet Explorer - SP2
Windows XP - SP2
System Model
SiS Technology Inc. SiS661FX + SiS964
Processor a
3066 megahertz Intel Pentium 4
32 kilobyte primary memory cache
256 kilobyte secondary memory cache
Main Circuit Board b
Board: http://www.abit.com.tw SG-80 (SiS 661FX-964) V1.0
Bus Clock: 133 megahertz
BIOS: Phoenix Technologies, LTD 6.00 PG 10/26/2005
Memory Modules c,d
2048 Megabytes Installed Memory
Drives
80 Gigabytes Hard Drive
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top