1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

How Do I insure Search Engine Delivers to Index Page?

Discussion in 'Web Design & Development' started by Georgieboi, Jan 18, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. Georgieboi

    Georgieboi Thread Starter

    Joined:
    Jan 25, 2002
    Messages:
    66
    Certain keyword searches on Google and Yahoo! deliver a searcher to our website's home page or another page and not my index page which contains a frameset. If a searcher clicks on www.mywebsite.com/home.htm. from search results they are delivered to my home page and the left side buttons do no show. I want them sent to the index page. What do I do?

    Thanks,
    gb

    I use FrontPage and FP for dummies is unclear on this...
     
  2. Georgieboi

    Georgieboi Thread Starter

    Joined:
    Jan 25, 2002
    Messages:
    66
    Hey guys...this is a simple question I hope...
     
  3. Georgieboi

    Georgieboi Thread Starter

    Joined:
    Jan 25, 2002
    Messages:
    66
    Hey guys, this is a simple question isn't it?
     
  4. idowindows

    idowindows

    Joined:
    Oct 10, 2006
    Messages:
    550
    Your MAIN page (aka HOME) should always be index.htm or index.html
     
  5. GCDude

    GCDude

    Joined:
    Apr 1, 2005
    Messages:
    394
    the problem is your use of frames. search engines dont like frames.

    you probably have an index.htm file that includes one frame that is menu.htm and another frame with the content that is home.htm. obviously if u go to home.htm directly you dont have the menu.
     
  6. Georgieboi

    Georgieboi Thread Starter

    Joined:
    Jan 25, 2002
    Messages:
    66
    That's right...go to home.html directly you don't get my menu.... how do I remedy my situation?
     
  7. GCDude

    GCDude

    Joined:
    Apr 1, 2005
    Messages:
    394
    Redesign your website so you dont use frames.

    Im not sure if there's any alternatives.
     
  8. Tact

    Tact

    Joined:
    Sep 8, 2002
    Messages:
    506
    easier said than done, GCdude.


    try this (gotta put it in all your orphan pages i think)

    might need some editing too. o_O like changing /frameset.html to whatever the real index thing is.


    obtained from:
    http://forums.htmlcenter.com/t482.html
     
  9. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Similar Threads - insure Search Engine
  1. JDLinn
    Replies:
    4
    Views:
    381
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/536380

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice