Solved How do I unblock Java?

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

thumbolina

Thread Starter
Joined
Oct 6, 2006
Messages
58
My computer told me I needed the new version of Java so I clicked to update it. Now it won't load. I get this message .....

1620766313972.png

Please will somebody help me sort this. Thank you.

Tech Support Guy System Info Utility version 1.0.0.9
OS Version: Microsoft Windows 10 Home, 64 bit, Build 19042, Installed 20210313101113.000000+000
Processor: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8300 @ 2.50GHz, Intel64 Family 6 Model 23 Stepping 10, CPU Count: 4
Total Physical RAM: 6 GB
Graphics Card: NVIDIA GeForce GT 710, 1024 MB
Hard Drives: C: 1395 GB (639 GB Free);
Motherboard: ASUSTeK Computer INC. P5P43TD PRO, ver Rev X.0x, s/n 103496730000277
System: American Megatrends Inc., ver A_M_I_ - 11000918, s/n System Serial Number
Antivirus: Windows Defender, Enabled and Updated
 

Couriant

James
Moderator
Joined
Mar 26, 2002
Messages
41,482
Did you download the update from java.com, or from a link/image that was on a website that is not java?
 

thumbolina

Thread Starter
Joined
Oct 6, 2006
Messages
58
I clicked to use Java which usually loads, this time I got the message that it was out of date and to click for the latest version. This I did. I think it said Java.com. I use this to upload, download and delete files from my Bravenet. Usually Java loads then takes me directly into Bravenet
 

Couriant

James
Moderator
Joined
Mar 26, 2002
Messages
41,482
OK, the reason I ask is that there are sites that have the "your java needs to be updated" but it's an ad and links to bad sites that will infect you.

The error itself may is most likely due to the application as it's stating an expired certificate. Do you use JSCAPE software? I think it's FTP software
 

thumbolina

Thread Starter
Joined
Oct 6, 2006
Messages
58
I’m not very technical, I don’t know what JSCAPE software is so I don’t think I use it. I’m very particular at running CCleaner and a Malware bites every day as well as the Windows virus thing. I’ll uninstall Java, run all the cleaners, restart the computer a couple of times then make sure I install Java from the proper place. Maybe that will sort it.
 

Couriant

James
Moderator
Joined
Mar 26, 2002
Messages
41,482
Sounds like a plan. Can I ask what did you start to get that message, if you did start anything?
 

thumbolina

Thread Starter
Joined
Oct 6, 2006
Messages
58
I did all the restarting and cleaning etc and it didn't do any good. I think the problem may have something to do with Bravenet as I only use Java for sorting my Bravenet files. I have opened a support ticket with them. This is the thing I click on to start the Java thing. It used to open Java and I entered my password then it took me there. Now Java won't even open. I've blocked out my username etc.
1620812595405.png
 

thumbolina

Thread Starter
Joined
Oct 6, 2006
Messages
58
I got a reply from Bravenet Support saying it doesn’t work as they no longer use Java and gave me instructions to get another similar thing. Thank you for your help.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top