1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

how do you load terminal services on a win 2000 pro client

Discussion in 'Networking' started by Corvus, Oct 13, 2003.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. Corvus

    Corvus Thread Starter

    Joined:
    Jan 5, 2001
    Messages:
    632
    I installed remote desktop on my 2000 client but i still cant log iinto it from my xp pro box. I can however log into my xp pro desktop from the 2000 pro client . I also notcied that terminal services is running on the xp box but its not available on the 2000 client. Is there a solution to this?
     
  2. mobo

    mobo

    Joined:
    Feb 23, 2003
    Messages:
    16,274
    Are the remote options running in services ?
     
  3. Corvus

    Corvus Thread Starter

    Joined:
    Jan 5, 2001
    Messages:
    632
    Yes all services seem to be running. I included a screen for you
     
  4. Corvus

    Corvus Thread Starter

    Joined:
    Jan 5, 2001
    Messages:
    632
    hmm cant get one small enough
     
  5. mobo

    mobo

    Joined:
    Feb 23, 2003
    Messages:
    16,274
    I also slowed down your avatar a little if you would like it.
     

    Attached Files:

  6. mobo

    mobo

    Joined:
    Feb 23, 2003
    Messages:
    16,274
  7. Corvus

    Corvus Thread Starter

    Joined:
    Jan 5, 2001
    Messages:
    632
    Thats the file I installed on the win2k client . It does allow me to connect to my xp desktop, but not the reverse. As far as the netmeeting service , I cant get it started, nor can I launch net meeting. Im working on that now.
     
  8. Corvus

    Corvus Thread Starter

    Joined:
    Jan 5, 2001
    Messages:
    632
    ok I have netmeeting working and am able to share desktops . But i still cannot get RDS on the xp box to connect to the 2000 client . I can only do it thru netmeeting. RDS is much simpler to use , any thoughts on why it wont connect. I think its because i dont have terminal services running on the win 2k client. I dont where i can enable or install this feature.
     
  9. mobo

    mobo

    Joined:
    Feb 23, 2003
    Messages:
    16,274
  10. Corvus

    Corvus Thread Starter

    Joined:
    Jan 5, 2001
    Messages:
    632
    Thx for the reply , that only applies to 2000 server or advanced server. Its not in the available list on a win 2k client
     
  11. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/171611

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice