How to I completely erase a hard drive?

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

AhrenBa

Thread Starter
Joined
Jul 21, 2005
Messages
884
Hello,
I am trying to figure out how to completely erase a hard drive so that no data can be recovered. What is the easiest and most secure way to do this? Is there any software out there for this, or is it better to just format it multiple times? Thanks

Oh, btw, the hard drive I am trying to erase is my iPod. I used it to backup some files, so I would like to completely erase the hard drive before giving it away. If I format the drive, will the iPod still be able to run? Do I need to transfer firmware/os? Thanks
 
Joined
Mar 16, 2002
Messages
13,404
not an expert with ipods, but i wouldnt try to format the drive, there may be an os of sorts on it that if you erase the ipod will not function. At the very least wait for more info before you do anything rash.
 

DoubleHelix

Banned
Joined
Dec 9, 2004
Messages
24,388
Shatter the platters, and scatter the pieces into hundreds of different garbage cans all over the country.
 

valis

Moderator
Joined
Sep 24, 2004
Messages
78,142
brite750 said:
not an expert with ipods, but i wouldnt try to format the drive, there may be an os of sorts on it that if you erase the ipod will not function. At the very least wait for more info before you do anything rash.
what he said. Furthermore, what I said most likely (read: never heard of it working, or of anyone even trying it before) will most likely NOT work on an Ipod.

v
 
Joined
Mar 16, 2002
Messages
13,404
yeah I'm a little leary about treating an Ipod like a pc hdd, it may very well be the same thing, dont know.
 
Joined
Aug 12, 2003
Messages
5,605
look in...start... programs... for ipod updater....inside there is a option to
reformat your ipod to its original state when u bought it!!!
i have done this a few times when i sell 'em
 

AhrenBa

Thread Starter
Joined
Jul 21, 2005
Messages
884
replay said:
look in...start... programs... for ipod updater....inside there is a option to
reformat your ipod to its original state when u bought it!!!
i have done this a few times when i sell 'em
Awesome!!! Thank you very much!
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top