1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

How to make IE the default browser (already ticked the box under Options)

Discussion in 'Web & Email' started by ultimax, Jun 18, 2003.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. ultimax

    ultimax Thread Starter

    Joined:
    Apr 24, 2002
    Messages:
    160
    Hi,

    I've got both Netscape 7 and IE on my system. Netscape is the default browser now, but I would prefer IE (loads faster). I've already ticked the "check to see if IE is the default browser" box in IE's Options but I don't get a prompt asking me if I want to make IE the default browser.

    What should I do?

    thanks
     
  2. mobo

    mobo

    Joined:
    Feb 23, 2003
    Messages:
    16,274
    Check the preferences in netscape browser to see if infact you have that one set as default as well.
     
  3. ultimax

    ultimax Thread Starter

    Joined:
    Apr 24, 2002
    Messages:
    160
    yeap! Netscape says its the default browser.
     
  4. mobo

    mobo

    Joined:
    Feb 23, 2003
    Messages:
    16,274
    Then you'll have to change that;Switch it off, close the browser then try opening up Interner explorer again.
     
  5. pgriffet

    pgriffet

    Joined:
    Aug 10, 2002
    Messages:
    244
  6. ultimax

    ultimax Thread Starter

    Joined:
    Apr 24, 2002
    Messages:
    160
    Motherboard,

    Netscape doesn't allow me to change its default setting. I can make it the default browser, but I can't do the opposite (if it's already the default). Thanks for your help tho!

    pgriffet ,

    d/l the prog. Worked great. Thanks!
     
  7. mobo

    mobo

    Joined:
    Feb 23, 2003
    Messages:
    16,274
    Is there not a box that requires a check in it to prompt you at startup to check for default browser ?
     
  8. ultimax

    ultimax Thread Starter

    Joined:
    Apr 24, 2002
    Messages:
    160
    Nope,

    there wasn't one when I loaded IE (Netscape was still the default browser).
     
  9. mobo

    mobo

    Joined:
    Feb 23, 2003
    Messages:
    16,274
    You may find the answer here .
     
  10. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/140713

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice