1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

HP Digital Media Archive Pop Up

Discussion in 'All Other Software' started by webh, Dec 20, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. webh

    webh Thread Starter

    Joined:
    Dec 20, 2006
    Messages:
    1
    I keep getting repeated pop ups referring to the HP Digital Media Archive on my HP Pavilion a1410n Media Center, operating Windows XP Media Center Edition 2005

    It states "The feature your are trying to use is on a network resource that is not available. Click OK to try again or enter an alternate path to a folder containing the installation package EZARC.msi in the box below."
    " An installation package for the product HP Digital Media Archive cannot be found. Try the installation again using a valid copy of the installation package EZARC.msi" When you click nothing happens and the pop ups continue.

    I located the HP Digital Media Archive in the Add/Remove window and clicked on additional information which shows a source "HP". Clicking on this takes you to home page of Sonics and from there I can't find anything referring to the HP Digital Media Archive.

    I also went to the the HP Application Recovery and tried to find the HP Digital Media Archive to reinstall it,but it is not listed. I could use some help!
     
  2. arndty

    arndty

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    1
    I am having the same exact problem! Please help! How do I make the HP Digital Media Archive pop up stop??
     
  3. DMerrill

    DMerrill

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Messages:
    2
    I too am having the same problem...it's been going on for about a month. When this happens, it messes up my whole system. I have to power off totaly and reboot.
     
  4. Noyb

    Noyb Trusted Advisor

    Joined:
    May 25, 2005
    Messages:
    19,743
  5. DMerrill

    DMerrill

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Messages:
    2
    I did contact HP earlier today and from what I can tell, the problem has been fixed. I just simply deleted the program. So far so good. Oh, by the way...I heard back from them in about an hour.
     
  6. Noyb

    Noyb Trusted Advisor

    Joined:
    May 25, 2005
    Messages:
    19,743
    What did HP Say ???

    I'm Guessing EZARC.msi has something to do with the Sonic Program supplied by HP.
    Does Sonic still work ???
     
  7. wadeozzie

    wadeozzie

    Joined:
    Apr 16, 2007
    Messages:
    1
    Yes I had the same problem chat with HP and told me to do this Start,run type msconfig,startup and disable DMA check box, reboot solved !!:)
     
  8. nwldon

    nwldon

    Joined:
    Jun 11, 2007
    Messages:
    2
    Question?? My program list isnt even showing the HP digitalmedia anywhere and what it does show on the list does not give you the opportunity to delete(there is no box that says delete!) Any ideas????
     
  9. 127721

    127721

    Joined:
    Jun 21, 2007
    Messages:
    2
    well i am having the same problem and i would usually say... someone help... but seeing as though no one knows... i have emailed hp and i will paste there email in the reply box so we can all see it and hopefully all move on without having this annoying little popup. i have tried just about everything i know but i do believe that it isnt in control panel. i have tried command prompt to disable the program... nothing works... i will reply back shortly
     
  10. 127721

    127721

    Joined:
    Jun 21, 2007
    Messages:
    2
    and disableing the program from the startup batch wont fix the problem it will just cover it up... it will work if you are looking for a fix
     
  11. Pootie3030

    Pootie3030

    Joined:
    Jun 30, 2007
    Messages:
    3
    didnt work for me
     
  12. Pootie3030

    Pootie3030

    Joined:
    Jun 30, 2007
    Messages:
    3
    any one got a fix for this yet?????????
     
  13. Pootie3030

    Pootie3030

    Joined:
    Jun 30, 2007
    Messages:
    3
  14. konaman

    konaman

    Joined:
    Jul 13, 2007
    Messages:
    1
    Remove the DMA program from your PC. That will clear up the error message which is related to Sonic. However, I recently tried to send photos via HP Photosmart and keep getting a message: "Unable to send" It loads 15%, 32%, 46% on the first photo, and then I get the error message. I can send photos other ways without any problem (email, attachments). The Photosmart function worked fine before I removed the DMA program. It does work for printing photos, but not for sending them.

    I have a strong suspicion that Photosmart and DMA are somehow connected. The guys at HP don't seem to know(at least the one I talked to).

    Has anyone esle who removed the DMA had the same problem trying to send photos via HP Photosmart. I would like to get this feature back because it is very handy!

    Any help on this one will be appreciated,

    Thanks, Konaman
     
  15. nuttenskier

    nuttenskier

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    1
    to fix this problem, which i also had, Go to start/run, type in MSConfig, then go to start-up tab and hit uncheck all boxes, then apply.. it will prompt to re-start computer, and you will have fixed problem. It worked for me.
     
  16. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/528286