1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

I can ping but cannot browse

Discussion in 'Web & Email' started by chewie1012, Nov 16, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. chewie1012

    chewie1012 Thread Starter

    Joined:
    Dec 27, 2001
    Messages:
    1,062
    Hi,
    I am working on a system that allows me to ping an address and I can get to a website using explorer but cannot access any websites with Internet Explorer. I put an ip address in the browser and it still returns page cannot be displayed. This is IE 6 on Windows xp home. What do you think the problem is. I am going to use that winsock delete and repair in a minute.
    Thanks,
    Jerry
     
  2. Elvandil

    Elvandil

    Joined:
    Aug 1, 2003
    Messages:
    51,988
    What version of Windows? Try the Winsock fix first.
     
  3. chewie1012

    chewie1012 Thread Starter

    Joined:
    Dec 27, 2001
    Messages:
    1,062
    That didn't fix it.
     
  4. $lim

    $lim

    Joined:
    Oct 26, 2004
    Messages:
    183
    Do you have a proxy or a firewall enabled. If you go to internet options under the connections tab and click on lan setting "automatically detect settings" should be checked unless you are using a proxy.
     
  5. Elvandil

    Elvandil

    Joined:
    Aug 1, 2003
    Messages:
    51,988
    What do you mean that you can get to websites using explorer, but not Internet Explorer?
     
  6. chewie1012

    chewie1012 Thread Starter

    Joined:
    Dec 27, 2001
    Messages:
    1,062
    Ok it wasn't checked. I put a check in and tried it no luck. I am restarting. I am currently chatting with you on the same network so it is not outside the computer.
    I tried uninstalling internet explorer but it didn't want to go. This is a computer that was a win 98 computer before and was upgraded.
    Jerry
     
  7. chewie1012

    chewie1012 Thread Starter

    Joined:
    Dec 27, 2001
    Messages:
    1,062
    I did a system restore and still no luck.
     
  8. $lim

    $lim

    Joined:
    Oct 26, 2004
    Messages:
    183
    Use FireFox.!
     
  9. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/297020

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice