I cannot install an update please help

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

taybey

Thread Starter
Joined
Jan 23, 2013
Messages
5
Tech Support Guy System Info Utility version 1.0.0.2
OS Version: Microsoft Windows XP Home Edition, Service Pack 3, 32 bit
Processor: Intel(R) Celeron(R) CPU 3.06GHz, x86 Family 15 Model 4 Stepping 1
Processor Count: 1
RAM: 503 Mb
Graphics Card: Intel(R) 82845G/GL/GE/PE/GV Graphics Controller, 64 Mb
Hard Drives: C: Total - 96412 MB, Free - 74037 MB; D: Total - 56198 MB, Free - 50168 MB;
Motherboard: ASUSTek Computer INC., Guppy
Antivirus: avast! Antivirus, Updated: Yes, On-Demand Scanner: Enabled

I am unable to install this update

Security Update for Microsoft .NET Framework 1.1 SP1 on Windows XP, Windows Vista, and Windows Server 2008 x86 (KB2742597)
 

taybey

Thread Starter
Joined
Jan 23, 2013
Messages
5
i did no can do i see other people all over the internet posting they cannot install this update im so confused i am not going to take it in for an update i dont understand why so many people are having problems with this particular one?
 

flavallee

Frank
Trusted Advisor
Joined
May 12, 2002
Messages
82,058
Microsoft .NET Framework 1.1 SP1 is very outdated, so don't worry about that update not wanting to install.

Do you have Microsoft .NET Framework 3.5 SP1(which includes 2.0. SP2 and 3.0 SP2) and Microsoft .NET Framework 4 installed?

------------------------------------------------------------

What's the brand name and model name and model number of that old computer?

Has a clean reinstall of Windows XP Home Edition SP3 ever been done in it?

------------------------------------------------------------
 

taybey

Thread Starter
Joined
Jan 23, 2013
Messages
5
Microsoft .NET Framework 1.1 SP1 is very outdated, so don't worry about that update not wanting to install.

Do you have Microsoft .NET Framework 3.5 SP1(which includes 2.0. SP2 and 3.0 SP2) and Microsoft .NET Framework 4 installed?

------------------------------------------------------------

What's the brand name and model name and model number of that old computer?

Has a clean reinstall of Windows XP Home Edition SP3 ever been done in it?

------------------------------------------------------------
how would i check that? i got this computer from a company that is no longer in business they were selling old computers to their employees. Here is the info for my computer

System Info Utility version 1.0.0.2
OS Version: Microsoft Windows XP Home Edition, Service Pack 3, 32 bit
Processor: Intel(R) Celeron(R) CPU 3.06GHz, x86 Family 15 Model 4 Stepping 1
Processor Count: 1
RAM: 503 Mb
Graphics Card: Intel(R) 82845G/GL/GE/PE/GV Graphics Controller, 64 Mb
Hard Drives: C: Total - 96412 MB, Free - 74037 MB; D: Total - 56198 MB, Free - 50168 MB;
Motherboard: ASUSTek Computer INC., Guppy
Antivirus: avast! Antivirus, Updated: Yes, On-Demand Scanner: Enabled
 

flavallee

Frank
Trusted Advisor
Joined
May 12, 2002
Messages
82,058
how would i check that? i got this computer from a company that is no longer in business they were selling old computers to their employees.
I'm going to take a guess that your computer is a HP/Compaq brand.

The brand name and model name and model number should be embossed on the case somewhere.

There should also be a sticker that has a product number(P/N) and model number(M/N).

----------------------------------------------------------------

You didn't answer my first question in post #4.

----------------------------------------------------------------
 

taybey

Thread Starter
Joined
Jan 23, 2013
Messages
5
System Info Utility version 1.0.0.2
OS Version: Microsoft Windows XP Home Edition, Service Pack 3, 32 bit
Processor: Intel(R) Celeron(R) CPU 3.06GHz, x86 Family 15 Model 4 Stepping 1
Processor Count: 1
RAM: 503 Mb
Graphics Card: Intel(R) 82845G/GL/GE/PE/GV Graphics Controller, 64 Mb
Hard Drives: C: Total - 96412 MB, Free - 74037 MB; D: Total - 56198 MB, Free - 50168 MB;
Motherboard: ASUSTek Computer INC., Guppy
Antivirus: avast! Antivirus, Updated: Yes, On-Demand Scanner: Enabled
 

flavallee

Frank
Trusted Advisor
Joined
May 12, 2002
Messages
82,058
That information is of no help, and you still haven't answered my first question in post #4.

-------------------------------------------------------------

You need to add at least another 512 MB of RAM to that computer, or else it's going to have the performance of a turtle when doing certain computing functions.

--------------------------------------------------------------
 

taybey

Thread Starter
Joined
Jan 23, 2013
Messages
5
everything is working fine my tech guy said i dont need that update that its old
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top