1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

I can't access the Facebook website

Discussion in 'Web & Email' started by Lauren80, Jan 16, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. Lauren80

    Lauren80 Thread Starter

    Joined:
    Jan 16, 2013
    Messages:
    4
    Hi Techguys,

    Firstly, thank you for the great site, so glad to find somewhere I can find some help :)

    I've had problems trying to access the Facebook website on my laptop since December 2012, something that seems to be common to many of your followers. I've read through many of your responses similar to my post, but have no luck with any of them yet :/ so I apologise for yet another request on this topic.

    I'm currently accessing the internet by tethering my mobile phone to my laptop and have also had problems accessing Facebook on my HTC also.

    Operating System is Windows 7 Home Premium.

    Thank you in advance for any assistance you can provide.
     
  2. etaf

    etaf Wayne Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    55,958
    do all devices on your network have issues - if so then it maybe a router / ISP issue

    we need to confirm the extent of the issue - before we speed off down incorrect areas

    so
    Please post back here the make and exact model of the router and if you have a separate modem, the make and exact model of the modem.

    how many devices on the network -
    do they all fail to connect to facebook

    will any of the devices work on other networks, cafes etc ?
     
  3. Lauren80

    Lauren80 Thread Starter

    Joined:
    Jan 16, 2013
    Messages:
    4
    Hi,

    Hope the following info assists -

    Make and exact model of the router - I found the gateway IP address but when I typed it into the internet browser it failed to come up with an authentification box. It just provided google search results.

    Make and exact model of the modem - I've been using my HTC Wildfire mobile phone as a Portable Wi-Fi Hotspot so, I don't have a modem (?)

    How many devices on the network - two - my computer and a media device (HTC Portable HotSpot).

    Will any of the devices work on other networks, cafes etc? I've never used either device on other networks before.

    Other information... Something that maybe may be related? When I attempt to log-in to Facebook using my HTC phone I get either of the following results:

    a) Unsuccessful log in - which happens the majority of the time. I will get the message -
    'Login Failed. Sorry, an unexpected error occurred.
    Please try again later.
    (SSL handshake timed out)'
    b) Occasional successful log in - which isn't regularly. I will get a blank page trying to load or, an old newsfeed that is unable to refresh and will come back with 'Network Error.'
     
  4. etaf

    etaf Wayne Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    55,958
    can you just describe the kit again

    HTC Wildfire mobile phone which you have setup to work as a Portable Wi-Fi Hotspot for access to the mobile/3G network

    and the 2nd device is a PC - which is tethered to the phone as a hotspot

    have i got that correct ?
    the common thing here seems to be the 3G/mobile network - if the phone has issues

    who do you have the mobile contract with?
     
  5. Lauren80

    Lauren80 Thread Starter

    Joined:
    Jan 16, 2013
    Messages:
    4
    Yep, that's right (for the kit).

    The contract is with Virgin, which uses the Optus network.

    It may be the mobile network, but if this is the case why am I able to use the internet for all other websites on both devices?
     
  6. Lauren80

    Lauren80 Thread Starter

    Joined:
    Jan 16, 2013
    Messages:
    4
    ... except Facebook?
     
  7. etaf

    etaf Wayne Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    55,958
    i dont know - have you spoken to virgin at all ?
     
  8. Couriant

    Couriant Trusted Advisor

    Joined:
    Mar 26, 2002
    Messages:
    30,995
    SSL handshake sounds like a security issue to facebook, which always seem to have issues. I would also suggest to talk to Virgin
     
  9. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1085465