1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

I HATE Scanners!

Discussion in 'Hardware' started by lightnb, Oct 9, 2003.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. lightnb

    lightnb Thread Starter

    Joined:
    Jun 16, 2002
    Messages:
    786
    If you couldn't tell from the title of my post, I am having a problem with my scanner. (In fact I have NEVER been able to get a scanner working).

    I have a UMAX Austra 2200, which connects Via USB.

    When I attached it, Windows Installed the driver, then said "your new hardware is attached and ready to use". I restarted the system for good measure.

    When it came back up, I tried to use it. I used the import function on photoshop. It gave me the scan options, and I clicked OK. The scanner did nothing, and photoshop imported a solid black document.

    When I run the diagnostics, (right clicked on the scanner in my computer> properties) it came back in less than a second, and said the scanner test was successful. (even though it still did nothing.)

    I tried to go to the Manufacturers site, but they don't support it. (they want you to buy a CD-rom with their drivers, and then wait two weeks for them to ship it.)

    Any help is appreciated.

    Nick Rahl
     
  2. Moby

    Moby

    Joined:
    Mar 18, 2002
    Messages:
    8,709
    Have a look HERE if it's drivers you're after.
     
  3. slipe

    slipe

    Joined:
    Jun 27, 2000
    Messages:
    6,832
  4. Moby

    Moby

    Joined:
    Mar 18, 2002
    Messages:
    8,709
    Didn't see your sig there with xp sorry :)
     
  5. catlady13

    catlady13

    Joined:
    Aug 4, 2003
    Messages:
    848
  6. lightnb

    lightnb Thread Starter

    Joined:
    Jun 16, 2002
    Messages:
    786
    Thanks. (I love the UK trick)

    I ran the Win XP Update for Vista Scan, and then ran the scanner test again. This time the scanner test was successful.

    When I used import in Photoshop, I had two options "WIA-UMAX Austra 2200(USB)" and "VistaScan32 V. 3.55"

    When I selected the first, it did nothing like before. When I used Vista Scan, It scaned the image, but all that showed up was a smeared rainbow (very similar to what the Windows custom color picker looks like, only smudged).

    Anyone know why it's doing this?

    Nick Rahl
     
  7. lightnb

    lightnb Thread Starter

    Joined:
    Jun 16, 2002
    Messages:
    786
  8. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/170861

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice