1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

I want my old GOOGLE TOOLBAR back

Discussion in 'Web & Email' started by hotskates, Sep 23, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. hotskates

    hotskates Thread Starter

    Joined:
    Jan 10, 2002
    Messages:
    6,375
    GOOGLE keeps upgrading my toolbar to the "new and improved" ..........but, I liked my old toolbar. I can get it back by doing system restore, but the next day Google changes it again. The reason I liked my old toolbar is for the "history" feature that just opened up with one click. With the new toolbar to get the history you have to click the arrow, then click "view history":mad:
     
  2. Fidelista

    Fidelista

    Joined:
    Jan 17, 2004
    Messages:
    9,600
    Hello hotskates . Not to worry , you can easily get your old version toolbar back--and I agree, the new one is inferior in more than one way.
    First -- go to add-remove and uninstall the new version {4.0}.
    Next go and download version 3.0.131.0 --- thats a good one.
    Next and this is important -- go to my computer and click your drive >>> go to program files>>> find and open the Google folder. The version 3.0.131.0 should be there --- delete any other version --and a file or folder named notify or notifier.
    The only thing that should be there is version 3.0 --nothing else
    If you don't do this --it will continually update to 4.0 .
    Pretty simple and works for me .
    Here is the link to what I think is the best version of the search bar ---probably the version you had.
    Google Toolbar 3.0.131.0 (IE
    Google tool bar --the good one.
    http://www.filehippo.com/download_google_toolbar/?936

    The link will open for the correct version-- Just click "download this version" on the right side of page.
    Hope this helps you :) >f
     
  3. Fidelista

    Fidelista

    Joined:
    Jan 17, 2004
    Messages:
    9,600
    I prefer to disable everything in Google "Options" except pop-up blocker . You may want to consider that unless you have a need for one of them.
    For the benefit of others --I have had another problem with the new 4.0 version --see below. And don't forget to remove Googles ability to update. >f
    -----------------------------------------------------------------------------------------
    Downloaded the new Google toolbar/popup blocker on one of my machines{XP}, the newest version 4.0, and had some problems.
    When in the Security thread , the security tools page , any link listed caused popup blocker to block. In other words , when I clicked on a item , for example " Anti-Spyware at Majorgeeks"- google would block it ---show it as a blocked popup , and page would not display. I had to click on the blocker to allow popups there. Kind of defeats the purpose, not mention being a pain in rear.
    It didnt prevent any "real" links --url's from loading or cause any other browser problems.
    I then uninstalled it , and reinstalled the version that has worked so well for me--no problem and in fact --is easier to use, and works fine as always.
     
  4. hotskates

    hotskates Thread Starter

    Joined:
    Jan 10, 2002
    Messages:
    6,375
    OK, I deleted 4.0 and downloaded and installed 3.0 from filehippo. Now, how do I disable the automatic updates? By the way,Thanks for explaining all of that to me in such detail, Fidelista.......especially for the advice on how to stop the update from happening again and again (y)
     
  5. Fidelista

    Fidelista

    Joined:
    Jan 17, 2004
    Messages:
    9,600
    Next and this is important -- go to my computer and click your drive >>> go to program files>>> find and open the Google folder. The version 3.0.131.0 should be there --- delete any other version --and a file or folder named notify or notifier.
    The only thing that should be there is version 3.0 --nothing else
    If you don't do this --it will continually update to 4.0 .
    >f
     
  6. hotskates

    hotskates Thread Starter

    Joined:
    Jan 10, 2002
    Messages:
    6,375
    OK thanks........I did read that before in your post but it didn't register exactly(because of the notifier portion)......I did that and now hopefully all will be ok:cool: THanks again.
     
  7. Fidelista

    Fidelista

    Joined:
    Jan 17, 2004
    Messages:
    9,600
    I have done this on three PC's and it works fine. I also suggest disabling everything but the pop-up blocker in options.
    I am supprised that more people are not disappointed with the new version ???.
    You are right ---its not as user convienent either. 3.0 does in fact allow simpler deleting of history.
    Nobody was complaining when I had a problem with it, so I posted the link for the best version in "tips " forum. A little later - google updated me again !.
    I then uninstalled --and reinstalled the version I wanted --and went to "programs " ---opened the google folder and deleted everything {one folder inside besides version 3.0} but version 3.0 .
    Works fine now. The google folder should have only one item in it --version 3.0.
    I really like my google toolbar , and was very unhappy with new version --and auto-update.
    :) >f
     
  8. Fidelista

    Fidelista

    Joined:
    Jan 17, 2004
    Messages:
    9,600
    My google toolbar just updated itself --in spite of all efforts. :mad:
    Maybe someone knows how to prevent this --or I will not use it.(n)
    I don't believe they should be changing my system without my permission.(n)
    I have no answer to this problem===thought I did :eek:
    Hope someone does!. >f
     
  9. Fidelista

    Fidelista

    Joined:
    Jan 17, 2004
    Messages:
    9,600
    Working with another machine --mine seems to be ok.:)
    I would appreciate any input so I know for fact --that this problem is corrected.
    Trying to delete notify and recieving a no access message on this machine:confused:
    :mad: >f
     
  10. hotskates

    hotskates Thread Starter

    Joined:
    Jan 10, 2002
    Messages:
    6,375
    If that happens to me Fidelista.........I'm going to check out Yahoo and MSN's toolbars. I'm sure they are all similar and maybe they have nice features too that I might even like better than Google;)
     
  11. hotskates

    hotskates Thread Starter

    Joined:
    Jan 10, 2002
    Messages:
    6,375
    I wouldn't be surprised if GOOGLE, with all their resources, has figured out how to update no matter what.
     
  12. js73

    js73

    Joined:
    Jun 10, 2002
    Messages:
    899
    Do you, by any chance, have google updater (from google pack) installed? If yes, untick automatic installaltion of updates under preferences. Even then, google toolbar may update automatically. From their help pages:

    Why does the Google Toolbar update itself?


    The Google Toolbar is designed to automatically update when stability fixes and security updates are available. This auto-update mechanism has always been used by Google to distribute new versions of the Toolbar and is outlined in our Toolbar Privacy Policy:


    "The Google Toolbar contacts our servers periodically to obtain automatic updates to the latest version, or as part of the uninstall process."

    The Privacy Policy can be found at http://www.google.com/support/toolbar/?quick=privacy
     
  13. hotskates

    hotskates Thread Starter

    Joined:
    Jan 10, 2002
    Messages:
    6,375
    Where would I look to see if I have the google updater?
     
  14. js73

    js73

    Joined:
    Jun 10, 2002
    Messages:
    899
    Normally, in start/all programs.
     
  15. pfunk_40

    pfunk_40

    Joined:
    May 30, 2003
    Messages:
    269
    i am sorry that i don't have the link right now, but i will post back here soon with it...
    i have spent three days(whole days/all day) reading post after post , and thread after thread in other forums to try to find an anwer for this, but can't find one that works anywhere. many people thought that they had figured out a way to beat the auto-updating feature (like fidelista) only to have it upgrade again. uninstalling and then reinstalling only seems to be a temporary fix. i have read and tried nearly EVERYTHING under the sun and nothing has worked long term. i think at the end of the day, it may be time to think about another toolbar.
     
  16. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/503565