1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

IBM Thinkpad T42 ( wireless function not working)

Discussion in 'Networking' started by happychic, Oct 12, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. happychic

    happychic Thread Starter

    Joined:
    Jun 1, 2008
    Messages:
    87
    Hi All,

    Been a while since i been in here..........

    I have a problem that isn't easy to explain but i will try

    The laptop has inbuilt wireless - which will automatically find my network when i boot up. This worked fine until 2 days ago.

    Now i am getting no signal and I can't even see a wireless capability in the control panel / internet options or in hardware.

    Bit lost here any one can help?

    Thanks

    HC
     
  2. etaf

    etaf Wayne Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    55,867
    can you go to device manager and post back whats under netwrok adapters
    if XP
    start
    control panel
    system
    hardware tab
    device manager

    any yellow ? or ! or X listed

    there may be a physica lswitch(or F key) on the machine to turn wireless on/off - anychance this has been switched off
    I'll need to find the manual online to see where the switch may be
     
  3. happychic

    happychic Thread Starter

    Joined:
    Jun 1, 2008
    Messages:
    87
    Hi,

    Did as requested and there are no yellow or x's marked in the Device manager.

    Everything seems to be ok

    Any other suggestions would be great?

    thanks


    TC

    HC
     
  4. etaf

    etaf Wayne Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    55,867
    I will move to networking

    can you post back what is under network adaptors in device manager
    Also is there aswitch for the wireless ? is this on?
    post an ipconfig /all


    ------------------
    Ipconfig on Vista
    Vista does not handle permissions the same as XP.
    Locate the command prompt short cut in your start menu. Right click it, choose run as administrator, then try the ipconfig.

    If you want to always have the command prompt run with elevation
    Right-click the command prompt icon, choose Properties
    Select the Shortcut tab
    Click on Advanced
    Check Run as administrator

    How To Open Command Prompt From Right Click Menu:
    Just hold down your Shift key and right-click anywhere on your desktop, in a folder or on a folder to open Command Prompt. The current location of Command Prompt will depend from where you open it.

    ------------------------


    ipconfig /all

    TWO Methods to do that - some people have problems with ONE----

    ONE ---------------------------------
    start
    run
    cmd
    ipconfig /all

    rightclick in the box
    select all
    enter
    control key + C key - to copy
    then reply here and
    control key + V to paste

    TWO -----------------------------------------------

    Start, Run, CMD to open a DOS window and type:

    IPCONFIG /ALL >C:\RESULT.TXT

    Open C:\RESULT.TXT with Notepad and copy/paste the entire results here.
     
  5. happychic

    happychic Thread Starter

    Joined:
    Jun 1, 2008
    Messages:
    87
    Hi,

    Ok starting with networking....what is under network adaptors is :intel R PRO / 1000 MT mobile connection

    The switch for wireless is on as far as i know.

    There is a function keyFn F5

    When i hit this is says there is no wireless ( lenovo adaptors) on the system ( this doesn't seem correct as i had it running couple days ago)

    I tried the ipconfig /all - it didn't work, i briefly saw a black screen but it didn't stay

    Its running XP pro

    Re did the ipconfig and the result is

    An internal error has occured A device attached to the system is not functioning.

    Please contact Microsoft.


    This is the most info i can give at present

    Please let me know if there is something else i should be doing

    Thanks
    Additional Info - Unknown media statis code
     
  6. etaf

    etaf Wayne Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    55,867
    does not look like you have a wireless adaptor in device manager
    would expect to see something like 802.11 listed or wireless WLAN

    any question marks in the device manager at all?

    for ipconfig /all

    you need to do the
    CMD
    first
    that should open a black window which stays open

    can you try that again
     
  7. happychic

    happychic Thread Starter

    Joined:
    Jun 1, 2008
    Messages:
    87
    Hi,

    I have CMD open and typed in ipconfig /all.

    I tried to connect using the Fn and the F5 which = the wireless

    it says i don't have wireless adaptors (802.11. WAN or bluetooth) are not installed on the system
     
  8. happychic

    happychic Thread Starter

    Joined:
    Jun 1, 2008
    Messages:
    87
    I am trying to answer all the questions however - i feel i am repeating my self - or prehaps there is something that i don't understand properly

    Thanks!
     
  9. etaf

    etaf Wayne Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    55,867
    what did you get from ipconfig /all
    ?
     
  10. happychic

    happychic Thread Starter

    Joined:
    Jun 1, 2008
    Messages:
    87
    hi,

    I have a copy of XP home - would it solve the problem if i installed this?

    As in would it pick up the drivers / hardware

    Just curious

    TC
     
  11. etaf

    etaf Wayne Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    55,867
    your not repeating your self
    Quite often the reason the screen does not stay is because you need to put
    CMD in the command box to open the black screen

    then type ipconfig /all in the black box
    and post back results

    You have not answered if you can or cannot see any ? in the device manager listing
     
  12. etaf

    etaf Wayne Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    55,867
    XP CD does not have the drivers - a lot of questions are posted here where people have installed from an XP CD and Audio, Video and netoworks are not working
    Unless its the correct full recovery CD from the original PC
     
  13. happychic

    happychic Thread Starter

    Joined:
    Jun 1, 2008
    Messages:
    87
    There are no ? in the device manager listing
     
  14. etaf

    etaf Wayne Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    55,867
    can you get the black screen open
    and post back the ipconfig /all
    results
     
  15. happychic

    happychic Thread Starter

    Joined:
    Jun 1, 2008
    Messages:
    87
    Hi,

    The results of the ipconfig all are

    An internal error has occured: A device attached to the system is not functioning
    Please contact microsoft Support Services for further help

    Additional Information : Unknown media status code

    Thanks

    HC
     
  16. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/867876