1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

IE 6 'Restore Down' Issue

Discussion in 'Web & Email' started by kippigami, Jan 29, 2003.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. kippigami

    kippigami Thread Starter

    Joined:
    Jan 29, 2003
    Messages:
    3
    Background:
    Just had a 'restore down' (option between minimizing the screen to the sys tray, and maximizing it to full screen) problem appear on my computer. I tried restarting to no avail. I'm using IE 6.0 on MS Windows XP. Norton AntiVirus, and BlackIce.

    Problem Specifics:
    When I click to 'Restore Down' my browsing window (or if a new window pops up that isn't in maximized mode) ONLY the title bar appear, everything else is gone unless I maximize the window. The browser display, all tool bars, everything ... Is there a new virus/worm out there that makes IE 6.0 transparent except for the titlebar when not maximized? OR is this just a settings issue that I can somehow reverse on my own? Has anybody experienced similar problems, or know how to fix this?
     
  2. TonyKlein

    TonyKlein Malware Specialist

    Joined:
    Aug 26, 2001
    Messages:
    10,392
    Don't maximize it, but manually drag the tiny "window" to fill the screen.

    Maximizing is only a temporary setting (as far as new windows go), and that will not be retained.
     
  3. Shadow2531

    Shadow2531

    Joined:
    Apr 30, 2001
    Messages:
    2,636
    this may work

    It will reset IE windows location and size.

    http://www.winguides.com/registry/display.php/504/

    It definitely works when you can't get things to stay how you want.

    also every window you open up that you have to resize, after resizing it, hold down ctrl when you close the window to save the setting.

    a repair of internet explorer might be necessary also.
     
  4. kippigami

    kippigami Thread Starter

    Joined:
    Jan 29, 2003
    Messages:
    3
    Now I feel like a dunce! :( For the life of me I don't know how the window got dragged to those settings in the first place ... I just assummed it was a virus without even trying to manually resize it! Good catch, and thanks for the quick reply!! :)
     
  5. kippigami

    kippigami Thread Starter

    Joined:
    Jan 29, 2003
    Messages:
    3
    Thanks for the tips. When I sent the first reply I didn't see your post (must've been filling them out at the same time). I was unaware that holding 'cntrl' when closing a window saved settings.
    Thanks for the tip.
     
  6. Shadow2531

    Shadow2531

    Joined:
    Apr 30, 2001
    Messages:
    2,636
    it does for the main window for sure and sometimes it works for the other windows. all depends on why it was messed up in the first place.

    on the link I posted above, you can also download the utility to clear the windows location for you if you do not want to edit the registry yourself.
     
  7. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/115859

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice