IE question...please help

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

dsb101

Thread Starter
Joined
Dec 30, 2005
Messages
53
Hi,
I use both firefox and IE. Recently, IE has been taking quite a bit of time to load and open. I installed webroot spy sweeper and it did find a trojan horse on my computer. In spy sweeper, i made it shield IE favourites, tracking cookies, hijiack and security. Maybe could this be reason why its taking time to open ?

Thx...
 

dsb101

Thread Starter
Joined
Dec 30, 2005
Messages
53
Microsoft Windows XP Professional SP2
Pent CPU 2.80GHz
HD capacity: 149 GB
Free space: 134 GB
512 MB RAM

If u want more info, please reply back. I just want to say that it was working perfectly before.
Thanks!!!!
 
Joined
Dec 27, 2005
Messages
11
I noticed that the Sun Java Version 5, Update 6 caused IE on my computer to slow down dramatically.

I started experiencing a 20-30 second delay in the launch of Internet Explorer -- as well as a page link slowdown -- after installing update 6 (version 5) of the Java Runtime Environment (JRE 1.5.0_06). To fix this, I uninstalled all Java updates that I found in Control Panel (Add/Remove Programs), rebooted, and then went back to Java update 5 (JRE 1.5.0_05) by reinstalling it. You can find it in the Sun Java archives here:

http://java.sun.com/products/archive..._05/index.html

Save the file to you desktop, run the file from there, then reboot after installation.

You also might want to consider unchecking "check for updates automatically" under the "updates" tab on the Java Control Panel (double-click the Java icon in Control Panel to open). -- At least until Sun figures out this problem with update 6.

My IE is now running fine again -- fast as before, and Java still works.

Hope that helps.
 
Joined
Dec 27, 2005
Messages
11
As it turns out, the problem that a lot of people are having with Internet Explorer starting so slow -- and loading pages so slow -- is a conflict with the latest Sun Java update and SpySweeper 4.5. Webroot has issued an explaination, and a fix, here:

http://support.webroot.com/ics/support/default.asp?deptID=776

This will update SpySweeper to version 4.5.9 build 709.

After installing this new SpySweeper update, you should also be able to update to the latest version of Java.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top