1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

IE5(W95) freezing at Internet logins

Discussion in 'Earlier Versions of Windows' started by Nilus, Dec 10, 2001.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. Nilus

    Nilus Thread Starter

    Joined:
    Dec 10, 2001
    Messages:
    4
    Whenever I try to login to my Internet E-mail, the screen freezes for app. 30 seconds before answering. The problem started when I uninstalled a Lexmark printer. Now, I have reinstalled but that did not fix this annoying problem - what to do?
    (PC is Compac Prolinea 575e)
     
  2. Linkmaster

    Linkmaster

    Joined:
    Aug 11, 2001
    Messages:
    2,872
    Hi Nilus, Welcome!
    Try empting your temp internet files. Also see what is running at startup. If you need helpon how to do this ill be here.
     
  3. Nilus

    Nilus Thread Starter

    Joined:
    Dec 10, 2001
    Messages:
    4
    Thank for your advice.
    The ctrl-alt-del operation shows the following:

    Zone Alarm
    Explorer
    Mic. Office
    Loadwc
    Loadqm
    Osa
    Systray
    Qttask

    Another facility shows idle load of 4-8% which is not bad at all.
    The problem also shows when logging in to this page: I write my login but no letters shown in the box until 10-20 sec. later. The "login" button does not appear to be pressed when I hit it with the mouse-arrow.
    Have deleted all temporary Internet-files and got a small increase in speed.
    Thanks again for your help - I am not an amateur but this is just not my ballgame!
     
  4. Linkmaster

    Linkmaster

    Joined:
    Aug 11, 2001
    Messages:
    2,872
    Hi Nilus,
    Go to start, run, type in msconfig click on starup tab. Uncheck the following:
    Mic. Office
    loadqm
    If possible try and post anything else that is checked
     
  5. Linkmaster

    Linkmaster

    Joined:
    Aug 11, 2001
    Messages:
    2,872
    Hi Nilus,
    Im sorry you cant use msconfig.I dont think it is in win95. Open windows explorer and find your startup folder. Should be under C;\windows\startup
     
  6. Linkmaster

    Linkmaster

    Joined:
    Aug 11, 2001
    Messages:
    2,872
    Hi Nilus,
    Go here: C:\windows\startmenu\programs\startup. Post what is listed here.
     
  7. Nilus

    Nilus Thread Starter

    Joined:
    Dec 10, 2001
    Messages:
    4
    In the mentioned folder, I find

    Mic. Office Programmes
    Mic. Office Start
    ZoneAlarm

    - doesn't seem to be a lot, does it? Shall I delete something?

    Thanks for staying with me.
     
  8. TonyKlein

    TonyKlein Malware Specialist

    Joined:
    Aug 26, 2001
    Messages:
    10,392
    You can delete the two MS Office entries.

    And go to Start/Run, and type Regedit.

    Navigate to HKEY_LOCAL_MACHINE > Software > Microsoft > Windows > CurrentVersion > Run
    Delete the string value LoadQM.exe in the right pane.

    Close Regedit, and reboot.
     
  9. TonyKlein

    TonyKlein Malware Specialist

    Joined:
    Aug 26, 2001
    Messages:
    10,392
    But however useful all this may be, I don't know whether it'll help you with this particular problem.

    Try emptying your caches in MS-DOS:

    Start up in Ms-DOS.
    Type the following lines, each one followed by clicking enter:

    cd windows (unless you're in C:\Windows already, obviously)
    smartdrv
    deltree history
    deltree tempor~1
    deltree cookies
    exit
    (to return to Windows)

    Good luck,
     
  10. Nilus

    Nilus Thread Starter

    Joined:
    Dec 10, 2001
    Messages:
    4
    I have done all the excercises now - but still, search and login functions on the Internet are "freezing" for 10 - 20 seconds before something happends. I have even installed software to clean the Win. registry which is now perfect.
    Can it have anything to do with the Internet supplier quality? I am running a DSL-connection at 256 kbit.
    When it happends, I also experience a halt in the green display in the tray which comes with ZoneAlarm and which usually flashes when the connection signals are running....
     
  11. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/61289

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice