1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

IE9 hanging

Discussion in 'Windows Vista' started by Oceana908, Sep 20, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. Oceana908

    Oceana908 Thread Starter

    Joined:
    Dec 30, 2003
    Messages:
    600
    Tech Support Guy System Info Utility version 1.0.0.2
    OS Version: Microsoft® Windows Vista™ Business, Service Pack 2, 32 bit
    Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T6400 @ 2.00GHz, x64 Family 6 Model 23 Stepping 10
    Processor Count: 2
    RAM: 1915 Mb
    Graphics Card: Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family, 829 Mb
    Hard Drives: C: Total - 296932 MB, Free - 160506 MB;
    Motherboard: TOSHIBA, Portable PC
    Antivirus: Microsoft Security Essentials, Updated and Enabled

    I am having trouble with IE9. It is so slow opening any page, and it seems to hang half open for ages. It only started last week and seemed to correspond with me updating Super Antispyware. I do use Firefox as well and have no problem with it. I have run SAS and Malwarebytes after this happened with nothing untoward showing. Any help would be appreciated.
     
  2. vicks

    vicks

    Joined:
    Jan 31, 2005
    Messages:
    5,124
    It is my understanding that Microsoft is having trouble with IE right now. In fact I know two 'tech experts" advise their followers to not use IE for the time being and to change to Google Chrome or Fire Fox.,..
    Vicks
     
  3. Oceana908

    Oceana908 Thread Starter

    Joined:
    Dec 30, 2003
    Messages:
    600
    Thanks for your reply Vicks :), will download Chrome to use along with Firefox.
     
  4. flavallee

    flavallee Frank Trusted Advisor

    Joined:
    May 12, 2002
    Messages:
    63,682
    I'm using IE8 and IE9 in 6 computers and don't have any problems with slow webpage loading.

    I'm also using Microsoft Security Essentials and Malwarebytes Anti-Malware and SUPERAntiSpyware in all 6 of them.

    Unless you have a slow connection and too many IE add-ons, there's probably some other reason for it.

    ----------------------------------------------------------
     
  5. Oceana908

    Oceana908 Thread Starter

    Joined:
    Dec 30, 2003
    Messages:
    600
    flavallee, I was hoping to see a familiar 'old' face' on here :) Would you be able to help me try to find the problem? I have an NBN (National Broadband Network) satellite connection which has recently been upgraded in July to all new components and while it is faster than my old satellite connection it probably still isn't comparable to what others can get, but I am in a rural area. Another laptop I have here doesn't seem to be having the issue with IE that I am having.
     
  6. flavallee

    flavallee Frank Trusted Advisor

    Joined:
    May 12, 2002
    Messages:
    63,682
    When I noticed you're in Australia, I was hoping you aren't in the "boonies" (or whatever they call it there) and limited to using 56K dial-up. :eek:

    I've got no experience with satellite connections, so hopefully someone who does can assist you.

    You might also consider having your thread moved to the NETWORKING section.

    -----------------------------------------------------------
     
  7. Oceana908

    Oceana908 Thread Starter

    Joined:
    Dec 30, 2003
    Messages:
    600
    I don't believe it is my network connection because Firefox and Chrome are working brilliantly on this laptop, and IE is working on my old desktop and another laptop we have here.

    We are about 200km (124 miles) from our capital city of Adelaide, so no, not quite the outback! ;)
     
  8. tiberriver256

    tiberriver256

    Joined:
    May 7, 2012
    Messages:
    15
    Hey guys :)

    Just a suggestion here but if you do not have any issues while using Firefox, I would say it's more likely to be an issue with a Plug-In or Toolbar rather than a networking or ISP issue.

    A Few Things to Try

    1. Resetting Internet Explorer 9 to default settings (Instructions here)

    2. Microsoft has a Fix-it for Internet Explorer 9 performance issues that might take care of the issue. You can find it here.

    3. Microsoft has another Fix-it for Internet Explorer 9 hanging and freezing. You can find it here.

    **Disclaimer: Flavallee is obviously way more experienced than me and I may be totally off. But it's worth a shot ;)

    Good luck,
    tiberriver256
     
  9. Oceana908

    Oceana908 Thread Starter

    Joined:
    Dec 30, 2003
    Messages:
    600
    Thanks for your input tiberriver256, I had a bit of a look previously at resetting IE9 but didn't do it, will have a look at all your suggestions and see how it goes. I should add that I am quite impressed with how Chrome works with Facebook and the game of Scrabble and Words with Friends I play through there. Much quicker than when IE9 was working properly!
     
  10. tiberriver256

    tiberriver256

    Joined:
    May 7, 2012
    Messages:
    15
    Google Chrome Rocks! :D
     
  11. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Similar Threads
  1. earguy
    Replies:
    3
    Views:
    579
  2. Refandy
    Replies:
    0
    Views:
    405
  3. django47
    Replies:
    1
    Views:
    694
  4. ColleenA
    Replies:
    2
    Views:
    645
  5. magpiesfan
    Replies:
    0
    Views:
    505
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1069726