1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Inalambrico n7868r router: Network cable unplugged issue

Discussion in 'Networking' started by mdr, Nov 20, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mdr

    mdr Thread Starter

    Joined:
    Nov 19, 2011
    Messages:
    1
    Hi techguy team, hi everyone,

    I've a pretty annoying issue with my Inalambrico Xavi n7868r Router,

    [​IMG]


    Even it was installed on my pc, and i'm able to connect to device (via 192.168.1.1), i still could not use it to connect to Internet,

    The issue is this:
    when i try to plug ADSL / Phone line into my router, it disconnects LAN and WLAN in stead.

    Error message: "A network cable is unplugged."

    [​IMG]


    System specs: Win XP SP3,
    i try it in a home pc and 2 laptops but always the same problem;

    How i proceed and what i get :

    1 - Inalambrico router wireless Config :

    [​IMG]


    2 - I connect router to AC power and pc but NOT to ADSL phone line :

    [​IMG]


    3 - Then when I connect ADSL phone line to router :

    [​IMG]


    4 - Then ...

    [​IMG]


    5 - I take ADSL phone line back off the router :

    [​IMG]


    6 - Then ...

    [​IMG]


    7 - Then ... :

    [​IMG]



    8 - I try another router, TP-Link WiFi router in stead, and it's working great :

    [​IMG]

    I used the same Rj45 cable, same pc, same ADSL/Phone line, .. I only replace router.
    That's mean it has nothing to do with my pc, wires, .. etc, but it's my Inalambrico router that causes the "Network cable unplugged" issue.

    Still now :
    - i can connect to Inalambrico router LAN and WLAN but not to Internet,
    - i cannot connect to LAN/WLAN router at the same time as Internet, i couldn't connect to Internet in anyway.


    Before i post i google this but didn't found a definit solution, so if you can help i'm listening,
    caus i tried everything i could but didn't fix it,

    Thanks

    PS: Inalambrico = wireless in spanish ;)
     
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1027654

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice