Install Win98 on Toshiba Portege

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

fishdonkey

Thread Starter
Joined
Jan 4, 2006
Messages
1
G'day All,

In a bit of a pickle, I've searched the wonderweb for the answer to my problem and this site has come the closest but still didn't solve it. If I let you all know exactly what the trouble is maybe you could give me a little specific advice. Thanks in advance.

I've got a Toshiba Portege 3440ct (I know, get something newer/better). It recently died and the only option i had was to format the c: drive.

My problem is that now I'm trying to re-install windows 98se the cd-rom is not recognised.

the cd-rom (Toshiba F-TO-TCD-24) is connected via PCMCIA and the floppy is connected via usb.

I've created a boot disk from a w98se pc at work, and the laptop will boot from it. The problem is that the cd-rom doesn't get recognised in the start up, therefore I cannot install w98se from cd.

I've added st24xcdr.sys to config.sys as discussed in other threads but doesn't seem to have made a difference

I've done the "sys c:" thing and moved himem.sys oakcdrom.sys and mscdex.exe to the c: drive so that it now will boot from the HDD

the config.sys on the C: drive is as follows

device=c:\dos\himem.sys
device=c:\st24xcdr.sys /d:arccd01
devicehigh=c:\dos\oakcdrom.sys /d:cdrom

the autoexec.bat

set path=c:\;c:\dos
mscdex /d:cdrom /l:d

here's the point at which the problem begins

PCCARD CDROM Driver 2.25 - (C) Archos 94-98
PCCARD CDROM unit installed: IRQ 10
DEVICEHIGH=C:\DOS\OAKCDROM.SYS /D:CDROM

This driver is provided by Oak...................
OTI-91X ATAPI CD_ROM device driver, Rev D91XV352
(C) Copyright..................
Device Name : CDROM
No Drives Found, aborting installation


If I try changing to the D: drive then "Invalid drive specification" same with E: F: G: etc

The A: drive will read a floopy when inserted

Just as an aside, I can boot off the CD-ROM (w98se cd) but get a similar error as listed above

DEVICE=OAKCDROM.SYS /D:OEMCD001
This driver is provided............
OTI.........
(C) Copyright............
Device name : OEMCD001
No Drives found, aborting installation

It continues though and the CD-ROM looks to be the A: drive but when I do a dir it only lists the standard boot disk files. Only the A: B: and C: drives are valid, where B: is the floppy drive.

Sorry it's such a long message, just trying to give you all the info in one hit.

Thanks again any help will be much appreciated.

Regards,
Paul
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top