1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Installing rewrite drives

Discussion in 'Hardware' started by rubeckf, Apr 6, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. rubeckf

    rubeckf Thread Starter

    Joined:
    Jul 1, 2003
    Messages:
    780
    First Name:
    Ruth
    I just got a new plextor PX 708-A DVD/CD writer. I did have a lite on DVD Rom Drive and a Samsung CD-RW. I installed the new drive as master, like it said ,and the DVD ROM as slave. I was used to copying CD's by using my 2 older drives...they are a yr old. This won't let me do that. I have to use the Plextor as both the source and the destination drive. Is there a way I could connect my other 2 drives as well and use them together. Before the DVD drive was CS and the other was slave. Thanks for any help.
    Ruth
     
  2. zeddy

    zeddy

    Joined:
    May 3, 2003
    Messages:
    2,612
    If you have one Hard drive then you should be able to connect 3 other drives. If you are using calbe select then use this for all your optical drives unless you wish to set certain ones up as master in which case set them all as master or slave as appropriate.
     
  3. griffinspc

    griffinspc

    Joined:
    Nov 16, 2001
    Messages:
    4,022
    You should be able to keep the new as master and make the old DVD as slave. That will allow you to use the DVD as a straight playback for both CD's and DVD's to record from.

    Are you sure it's the hardware when you say
    If you installed a new version of Nero with the new drive, as an example, there's a setting to write directly to the recorder or store an image first.

    What sort of message are you getting when you try a direct burn? Maybe I'm confused :confused: ;)
     
  4. rubeckf

    rubeckf Thread Starter

    Joined:
    Jul 1, 2003
    Messages:
    780
    First Name:
    Ruth
    I e-mailed tech support for plextor and they told me to use it for both the source and destination drive. They said all drives aren't compatible to do the on the fly copying. The error message is that the source and destination drives are incompatible. The DVD ROM is working and plays CD's etc. Plextor says it needs to be Master drive, so I have the DVD ROM drive as slave. I do only have one hard drive, so could I set up my CD-RW as slave to that? I haven't tried that yet. Thanks for your help.
    Ruth
     
  5. griffinspc

    griffinspc

    Joined:
    Nov 16, 2001
    Messages:
    4,022
    Hmmm.... Seems odd to me.
    Yes, you'd have that as Primary slave and the DVD-CD-RW as secondary master with the dvd-rom as secondary slave but here's a thought to reduce drive clutter.

    What about trying the new Plextor as Secondary master and the old Samsung CD-RW as Secondary slave while taking out the Lite-on DVD all together.

    You'd have DVD playback, DVD recording and possibly on the fly with the Samsung to Plextor. It would be interesting to see if the CD-RW IS compatible for on the fly with the new Plextor.

    It wouldn't allow "fly" copying dvd to dvd but might for CD to CD. What OS are you using Ruth? XP does have some problems with "On the fly" too.

    EDIT: Just saw this: OS WinXP Home
     
  6. rubeckf

    rubeckf Thread Starter

    Joined:
    Jul 1, 2003
    Messages:
    780
    First Name:
    Ruth
    Thanks, I'll try removing the DVD ROM and just using the Samsung CD-RW and see what happens. I won't have time to try til this eve or tomorrow, but I'll let you know when I do.
     
  7. rubeckf

    rubeckf Thread Starter

    Joined:
    Jul 1, 2003
    Messages:
    780
    First Name:
    Ruth
    I said it would be a day or 2 to get this done, but it's been a week already.
    Anyway, I tried putting the CD-RW back and it will let me do the on the fly copying with CD's. I don't copy that many DVD's anyway, it's mostly CD's.
    Thanks for your help on this. I tried to install all 3 drives...but it wouldn't let me install that many. I wasn't sure on that.
    Ruth
     
  8. griffinspc

    griffinspc

    Joined:
    Nov 16, 2001
    Messages:
    4,022
    Very good. Glad to be of help. :D and thanks for the feedback, we always appreciate it.
     
  9. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/217762

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice