1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

InstallShield doesn't work, none of the usual fixes work

Discussion in 'All Other Software' started by PapaLuigi, May 18, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. PapaLuigi

    PapaLuigi Thread Starter

    Joined:
    May 17, 2005
    Messages:
    1
    Alright,

    So whenever a program uses InstallShield to install or uninstall a program, it boots up, and the bar fills up preparing to run the Wizard, and right when it fills, an error message pops up: "An error occurred while launching the setup. The specified module could not be found," and then it quits.

    This occurs anytime I try to install or uninstall anything that uses InstallShield. I've tried everything at the InstallShield troubleshooting site, including deleting a file in the registry (the problem key was there but deleting it didn't solve the problem), making sure I had admin privilidges, and emptying out the Temp folder. I can't reinstall InstallShield because it (ironically) requires InstallShield to install.

    The one problem that I can think of would be that I just got back from college. At college, I logged onto a network to use the computer. Could this have something to do with it? I've tried logging onto the computer itself as the Admin, but the problem still occurs. This whole thing really sucks because the comp is pretty much useless not being able to install or uninstall anything.

    Thanks for any help.
     
  2. NotAGeek

    NotAGeek

    Joined:
    May 9, 2005
    Messages:
    13
    Depending on what version of InstallShield you have here is a site that shows some of it's program errors >
    http://helpnet.installshield.com/robo/projects/installshield10-5compact/CP_IHelpBuildErrors.htm

    Have you tried this site > http://consumer.installshield.com/

    InstallShield uses the Windows Installer Service. It could be that Windows Installer Service has somehow become corrupted.
    Check this site out > http://consumer.installshield.com/kb.asp?id=Q108201

    As a last resort you might consider reinstalling your Windows Operating System on top of itself to repair and replace the corrupted or missing files associated with InstallShield and Windows Installer Service.

    Just for your information, InstallShield is the oldest installer program company. However there is another that is completely free “Inno Setup” which you may have seen when installing some programs. Here’s their site > http://www.jrsoftware.org/isinfo.php
     
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Similar Threads - InstallShield doesn't none
  1. SwanX1
    Replies:
    4
    Views:
    346
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/363287

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice