Internet Connection Sharing Problems

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

nerolf

Thread Starter
Joined
Jan 30, 2007
Messages
5
I have a computer shop that has 22 pc's, i setup my LAN in this format:
Internet modem -> router -> Switch hub -> PC's
Before my internet sharing works fine but yesterday when I open more than 1 PC i cant connect to the internet. When there is only 1 PC used i can connect to the internet but when i open another PC i cant coonect them both to the internet, i mean there is no internet connection. But when i reboot the Modem and play online game in one pc the online game doesnt disconnect but the other PC cant connect to the internet. I tried different LAN setup but still the same problem arises what should i do??
My LAN games works fine like Counter Strike etc but the same time the internet connection faileds the network browsing fails also, i mean before i can browse shared files in my LAN but now i cant it say something like access denied please contact the administrator blah blah..
Please help me with this problem..
The OS of all my PC's are WinXP Prof
Sorry for my bad english :eek:
 

TerryNet

Terry
Moderator
Joined
Mar 23, 2005
Messages
80,779
Make sure the modem is still connected to the router's WAN port. Your symptoms would result if the modem were connected to a LAN port.
 

nerolf

Thread Starter
Joined
Jan 30, 2007
Messages
5
yes sir the modem is connected to the WAN port of the router and the hub is in the LAN port of the Router
 

TerryNet

Terry
Moderator
Joined
Mar 23, 2005
Messages
80,779
Post ipconfig /all for the computer that has internet access and also for one computer that fails to get access.

Start - Run - cmd - OK
ipconfig /all

Right click in the window and select 'select all' and hit the Enter key. You can then paste the results to a post here or into a Notepad file for later copy/paste.
 

nerolf

Thread Starter
Joined
Jan 30, 2007
Messages
5
Sir the first PC that is open in my LAN is the one that can connect to the internet but when i open another one both of them cant connect anymore. But if the first PC that is open and plays online games even if other PC is open the PC that is playing online games doesnt disconnected but other PC cant even browse the web. Its like the first PC open in my LAN and plays online games is the one that can connect to the internet and the other doesnt, but if it only browse the net after the first PC is open all of them cannot connect. Is the problem is in my router or in my internet connection?
SOrry for my bad english
 

TerryNet

Terry
Moderator
Joined
Mar 23, 2005
Messages
80,779
I know of two common problems that result in the symptoms you described in posts #1 and 5. For one see my post #2 and the other is that the "router" is a switch or hub (not a router).

I am not going to get any more creative than that without some more information, especially the ipconfig /all information I already asked for.
 

nerolf

Thread Starter
Joined
Jan 30, 2007
Messages
5
Here are the ipconfig /all of two of my PC in my network:

Windows IP Configuration
Host Name . . . . . . . . . . . . : s18
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Local Area Connection:
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-0D-87-87-F3-7D
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.2.109
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.2.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.2.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.2.1
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Sunday, February 04, 2007 12:00:04 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Tuesday, January 27, 2037 12:00:04 PM

Windows IP Configuration
Host Name . . . . . . . . . . . . : s20
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Local Area Connection:
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-0D-87-9A-93-45
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.2.121
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.2.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.2.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.2.1
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Sunday, February 04, 2007 12:02:21 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Tuesday, January 27, 2037 12:02:21 PM

Sir my router is Edimax 4 port broadband router, Switch = Dlink DES 1024D.
I can ping sites like www.google.com, i can also ping each PC in the network but somehow i cant connect to the internet and when i try to access other PC from one of the PC it say access denied you might not have permission blah blah blah.

Thank you for the help sir i really appreciate it. God Bless!
 

TerryNet

Terry
Moderator
Joined
Mar 23, 2005
Messages
80,779
I assume that s18 is the one with internet access. But I'm not sure it really matters as the ipconfigs look the same and look good. And since you can ping an internet address you DO have internet access on the second computer.

Is it possible that whatever you are doing on the first connected computer is using so much bandwidth that other computers time out when trying to access a web site? Any setting in the router that would give most bandwidth to just one computer? Maybe the switch is having troubles; how about trying with just 2 computers connected directly to the router (temporarily disconnect the switch).

Was file sharing working before on your computers? If so, what changed?
 

nerolf

Thread Starter
Joined
Jan 30, 2007
Messages
5
I did what you told me but the problem is still there. When i open PC1 first it can connect and browse the internet but when i open PC2 after 1 minute or sometimes both PC cant connect or browse the internet but both of them can ping sites. The file sharing doesn't work also. Before the problem in internet connection happens The fle sharing works fine to all my PC in my network but after the internet connection problem happens the file sharing / browsing also doesn't work. I'll try to reformat all the PC and try what happen. Thanks for the advise sir and please dont get tired of helping me with my problem. God Bless
 

TerryNet

Terry
Moderator
Joined
Mar 23, 2005
Messages
80,779
I'd try a different router before doing anything with the PCs. I don't know what's happening, but everything seems to point to a router problem.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Members online

Top