1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

internet connection ~sharp aquos to linksys

Discussion in 'Networking' started by kj6green, May 27, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. kj6green

    kj6green Thread Starter

    Joined:
    May 27, 2011
    Messages:
    6
    cannot configure /connect my sharp aquos model le 810un to linksys router via lan HELP! thanks, kj
    Tech Support Guy System Info Utility version 1.0.0.1
    OS Version: Microsoft Windows 7 Home Premium , Service Pack 1, 64 bit
    Processor: AMD Phenom(tm) 9450e Quad-Core Processor, AMD64 Family 16 Model 2 Stepping 3
    Processor Count: 4
    RAM: 4095 Mb
    Graphics Card: NVIDIA GeForce 9500 GS, 512 Mb
    Hard Drives: C: Total - 596805 MB, Free - 240480 MB; D: Total - 13672 MB, Free - 1459 MB; K: Total - 953859 MB, Free - 126079 MB;
    Motherboard: PEGATRON CORPORATION, NutMeg, 1.02, MS1C8CR52400540
    Antivirus: avast! Antivirus, Updated and Enabled
     
  2. DoubleHelix

    DoubleHelix Banned

    Joined:
    Dec 9, 2004
    Messages:
    24,388
    What can't you?
     
  3. TerryNet

    TerryNet Terry Moderator

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    69,555
    Start, Run, CMD, OK to open a command prompt:
    (For Vista or 7 type CMD in the Search box after Start)

    Type the following command:

    IPCONFIG /ALL

    [Note that there is no space between the slash and ALL.]

    Right click in the command window and choose Select All, then hit Enter.
    Paste the results in a message here.

    If necessary use a text file and removable media to copy the results to a computer with internet access.
     
  4. kj6green

    kj6green Thread Starter

    Joined:
    May 27, 2011
    Messages:
    6
    thanks terry....kj



    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Tunnel adapter Local Area Connection* 11:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter #4
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    [mod removed a bunch of "junk" simply to make the thread easier to read]

    Tunnel adapter Local Area Connection* 43:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter #35
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    C:\Users\kj>
     
  5. TerryNet

    TerryNet Terry Moderator

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    69,555
    Try again, but this time use

    ipconfig /all > C:\ipconfig.txt

    Then open C:\ipconfig.txt with Notepad and copy the first part here--just include up to the first Tunnel adapter but forget the remainder.
     
  6. kj6green

    kj6green Thread Starter

    Joined:
    May 27, 2011
    Messages:
    6
    so sorry..I ONLY get:Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
    Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

    C:\Users\kj>ipconfig /all > C:\ipconfig.txt
    Access is denied.

    C:\Users\kj>%comspec% /c ipconfig /all > c:\ipconfig.txt
    Access is denied.

    C:\Users\kj>
     
  7. TerryNet

    TerryNet Terry Moderator

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    69,555
    Nuts. That's nuts to me! I'm the one to be sorry. I forgot that you have Windows 7, which does not allow a file to be written directly to the C drive. :(

    The following should work:

    ipconfig /all > ipconfig.txt

    ipconfig.txt


    The first command will write the file to the the open directory (probably C:\Users\<your account> ) and the second will open it in Notepad. And then you can copy the first part to here.
     
  8. kj6green

    kj6green Thread Starter

    Joined:
    May 27, 2011
    Messages:
    6
    hola.. we're leaving at 11-12 to see my 95 yo aunt.. return late sunday..thanks so much! enjoy the [long[] weekend.. kj


    Windows IP Configuration

    Host Name . . . . . . . . . . . . : kj-PC
    Primary Dns Suffix . . . . . . . :
    Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
    IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

    Wireless LAN adapter Wireless Network Connection 2:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : 06-21-00-83-51-64
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Atheros 802.11 a/b/g/n Dualband Wireless Network Module
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-21-00-83-51-64
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::4dd6:95e2:248:b193%11(Preferred)
    IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.4(Preferred)
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Lease Obtained. . . . . . . . . . : Saturday, May 28, 2011 6:45:08 AM
    Lease Expires . . . . . . . . . . : Sunday, May 29, 2011 6:45:08 AM
    Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
    DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
    DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 218112256
    DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-13-6A-0C-17-00-23-54-A4-9D-C2
    DNS Servers . . . . . . . . . . . : 205.171.3.25
    205.171.2.25
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

    Tunnel adapter Local Area Connection* 22:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter #15
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Tunnel adapter Reusable Microsoft 6To4 Adapter:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter #2
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Tunnel adapter 6TO4 Adapter:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    [mod removed a bunch of tunnel adapter stuff to make thread easier to read]

    Tunnel adapter Local Area Connection* 43:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter #35
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
     
  9. TerryNet

    TerryNet Terry Moderator

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    69,555
    Have a good trip and nice visit.

    I edited out a bunch of the tunnel adapter descriptions from two of your posts simply to make the thread easier to navigate.

    You seem to have a good wireless connection there. Correct?

    There is no evidence of any ethernet hardware. Is that what you meant by inability to connect by LAN? Where you ever able to connect this PC by ethernet cable? What is listed in Device Manager under Network Adapters? What, if any, warnings or errors are anywhere in Device Manager?
     
  10. kj6green

    kj6green Thread Starter

    Joined:
    May 27, 2011
    Messages:
    6
    i'm back.. here's what i see.. thanks, kj

    You seem to have a good wireless connection there. Correct? --> yes

    There is no evidence of any ethernet hardware. Is that what you meant by inability to connect by LAN? Where you ever able to connect this PC by ethernet cable?--> only have LAN [thot that would work]

    What is listed in Device Manager under Network Adapters?
    atheros 802.11 wireless

    microsoft virtual wifi mini

    nvidia nforce 10/100/1000 ethernet

    What, if any, warnings or errors are anywhere in Device Manager?[no warnings]
     
  11. TerryNet

    TerryNet Terry Moderator

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    69,555
    Does an ethernet connection appear in Network Connections? Is it enabled?
     
  12. kj6green

    kj6green Thread Starter

    Joined:
    May 27, 2011
    Messages:
    6
    hi terry. just worked and worked trying to enable ethernet.. unplugged lan [from tv to router]..

    tried changing driver.. changed ethernet cable...etc etc. can't get it enabled..?any ideas??


    Windows Network Diagnostics Publisher details

    Issues found
    An Ethernet cable is not properly plugged in or might be broken

    Not fixed

    Plug an Ethernet cable into the network adapter "Local Area Connection" Failed

    Issues found Detection details

    &#61493; An Ethernet cable is not properly plugged in or might be broken Not fixed



    Plug an Ethernet cable into the network adapter "Local Area Connection" Failed

    An Ethernet cable looks like a telephone cable but with larger connectors on the ends. Plug this cable into the opening on the back or side of the computer. Make sure the other end of the cable is plugged into the router. If that does not help, try using a different cable.

    Detection details


    Diagnostics Information (Network Adapter)
    Details about network adapter diagnosis:

    Network adapter Local Area Connection driver information:

    Description . . . . . . . . . . : NVIDIA nForce Networking Controller
    Manufacturer . . . . . . . . . : NVIDIA
    Provider . . . . . . . . . . . : Microsoft
    Version . . . . . . . . . . . : 1.0.1.211
    Inf File Name . . . . . . . . . : C:\Windows\INF\netnvm64.inf
    Inf File Date . . . . . . . . . : Monday, July 13, 2009 8:37:30 PM
    Section Name . . . . . . . . . : NVENET77.NDI
    Hardware ID . . . . . . . . . . : pci\ven_10de&dev_0760
    Instance Status Flags . . . . . : 0x180200a
    Device Manager Status Code . . : 0
    IfType . . . . . . . . . . . . : 6
    Physical Media Type . . . . . . : 0
     
  13. TerryNet

    TerryNet Terry Moderator

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    69,555
    I don't understand your last post. I infer from the very first part that you are answering my post # 11 questions with 'yes' and 'no,' respectively. Do I at least have that right?
     
  14. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/999115