1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Internet doesn't connect via Ethernet but does connect wireless Win7

Discussion in 'Networking' started by skime5, Jan 5, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. skime5

    skime5 Thread Starter

    Joined:
    Jun 25, 2004
    Messages:
    125
    This is a recent problem. My computer doesn't want to connect to the internet via ethernet, however it will connect via wireless to the same network. Other computers on this network connect to the internet just fine. Any help on this is sincerely appreciated.:(:(
     
  2. etaf

    etaf Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    64,681
    First Name:
    Wayne
    Connected by etherent ?
    Have you also tried the same cable and port with a different PC

    It maybe a security suite blocking - do you have Norton , McAfee etc

    post a ipconfig /all and ping tests when connected by ethernet cable only


    ------------------------------------------------------------------------
    {ipconfig /all}
    If you cannot access the internet with this PC, then you will need to paste the results into something like notepad and then copy onto a machine that can access the internet and post results here
    We would like to see the results from ipconfig /all post back the results here
    -> Start
    -> (XP - enter the following in the RUN box)
    cmd /k ipconfig /all
    -> (Vista or Windows 7 - enter the following in the Search box)
    cmd /k ipconfig /all

    A black box will appear on the screen -
    rightclick in the box
    select all
    enter
    control key + C key - to copy

    then reply here and
    control key + V to paste
    ------------------------------------------------------------------------
    {Ping Tests}
    If you cannot access the internet with this PC, then you will need to paste the results into something like notepad and then copy onto a machine that can access the internet and post results here

    Start> Run {search bar in Vista}> CMD to open a DOS window and type:

    Type the following command
    Ping {plus the number thats shown against the default gateway shown in above ipconfig /all}
    Post back the results
    rightclick in the box
    select all
    enter
    control key + C key - to copy
    then reply here and
    control key + V to paste

    Type the following command
    Ping google.com
    Post back the results
    rightclick in the box
    select all
    enter
    control key + C key - to copy
    then reply here and
    control key + V to paste

    Type the following command
    Ping 209.183.226.152
    post back results
    rightclick in the box
    select all
    enter
    control key + C key - to copy
    then reply here and
    control key + V to paste
    ------------------------------------------------------------------------
     
  3. skime5

    skime5 Thread Starter

    Joined:
    Jun 25, 2004
    Messages:
    125
    So, I decided prior to getting you post, that I should try restore and it worked, but I am not sure that i am out of the woods yet, because something caused the issue in the first place. I ran AVG and no viruses.

    Here is the cmd /k ipconfig /all:


    Windows IP Configuration

    Host Name . . . . . . . . . . . . : -Vos
    Primary Dns Suffix . . . . . . . :
    Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
    IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

    Ethernet adapter Bluetooth Network Connection:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Bluetooth Device (Personal Area Network)
    Physical Address. . . . . . . . . : 90-4C-E5-FE-C4-66
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) WiFi Link 5100 AGN
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-24-D6-4A-82-22
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Ethernet adapter Local Area Connection:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe GBE Family Controller
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-24-E8-F2-3C-45
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::65ef:92e7:2050:95df%11(Preferred)
    IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.5(Preferred)
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Lease Obtained. . . . . . . . . . : Wednesday, January 05, 2011 10:54:28 AM
    Lease Expires . . . . . . . . . . : Thursday, January 06, 2011 12:45:36 PM
    Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
    DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
    DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 234890472
    DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-12-93-C2-3F-00-24-E8-F2-3C-45

    DNS Servers . . . . . . . . . . . : 66.82.4.8
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

    Tunnel adapter isatap.{058DF4F2-49A5-4C75-8B0E-6E56EAFF2DD8}:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Tunnel adapter isatap.{902CA562-004F-4198-B8C6-F8555433E083}:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Tunnel adapter isatap.{23BF2B32-C8C1-4565-8EE3-DBB2C1E3F99F}:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #3
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Tunnel adapter 6TO4 Adapter:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:4137:9e76:18ec:c5b:3f57:fffa(Prefe
    rred)
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::18ec:c5b:3f57:fffa%15(Preferred)
    Default Gateway . . . . . . . . . : ::
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

    Tunnel adapter Local Area Connection* 11:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter #2
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Tunnel adapter Reusable Microsoft 6To4 Adapter:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter #3
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    C:\Users\Larry Ramsey>
     
  4. etaf

    etaf Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    64,681
    First Name:
    Wayne
    if its all working now - following a restore - may have to just wait to see if it happens again, I have restored a few machines here and the issue has been resolved
     
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/972841

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice