1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Internet Explorer 6 problem

Discussion in 'Web & Email' started by john_waldrum, Nov 29, 2001.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. john_waldrum

    john_waldrum Thread Starter

    Joined:
    Apr 5, 2001
    Messages:
    226
    When ever I type something into the search box on anything on internet explorer I get a box indicated error reporting and wishing me to send it to microsoft. After that it will just restart internet explorer.
     
  2. Mosaic1

    Mosaic1

    Joined:
    Aug 17, 2001
    Messages:
    7,486
    Can we clarify exactly what's going on please? Are you talking about pressing the search button and then trying to conduct a search in the pane on the left? IE crashes and is restarted by the error reporting tool.

    What happens if you try to search from the address bar? Can you perform a search there?



    Have you tried the Internet Explorer REpair tool?
    Go to control Panel>add remove programs and scroll to the Internet Explorer Entry. Click remove.
    From the box which will pop up, choose Repair.
     
  3. eddie5659

    eddie5659 Moderator Malware Specialist

    Joined:
    Mar 19, 2001
    Messages:
    36,073
    Hiya

    I think I know which one it is. It says connecting to Microsoft, and it shows a computer with signals going back and forth. Well, thats just a basic description.
    That is the Error Reporting Tool that you can get from the Updates page. It was found out that this actually not only sends info about the page with the error, but also some info about yourself.
    I have posted the link here somewhere. I'll track it down.

    Its a waste of time having it. Try uninstalling it. Go to AddRemove and find it there and uninstall it.

    This is the link:

    http://forums.techguy.org/showthread.php?threadid=56126&highlight=error+reporting

    Regards

    eddie
     
  4. john_waldrum

    john_waldrum Thread Starter

    Joined:
    Apr 5, 2001
    Messages:
    226
    To clarify I am using internet explorer 6. whenever I try to search from a web site that I have brought up using Internet explorer such as amazon.com and I try to conduct a search of music or anything else I get the explorer message about an error and it asks me to report it using the reporting page described above. How can I fix the problem? I have already tried using fix internet explorer under system information and tools.
     
  5. eddie5659

    eddie5659 Moderator Malware Specialist

    Joined:
    Mar 19, 2001
    Messages:
    36,073
    Hiya

    As I mentioned earlier, you don't really need it. Just uninstall it. Its just a way for Microsoft to understand IE, but its not a needed part of IE. I opted to not install it on my system, and I have no problems.

    Regards

    eddie
     
  6. john_waldrum

    john_waldrum Thread Starter

    Joined:
    Apr 5, 2001
    Messages:
    226
    Will someone please just tell me how to completely remove Internet Explorer 6 from my computer so I can reinstall it fresh. I have already tried to fix and it did not work. There are some currupt files associated with (IE Classes for Java).
     
  7. eddie5659

    eddie5659 Moderator Malware Specialist

    Joined:
    Mar 19, 2001
    Messages:
    36,073
    Hiya

    Okay, lets try going back to a previous version of IE. Go to the AddRemove part again, but this time put a tick in "restore to previous windows configuration", then a tick in Add A companent, instead of Repair. Follow the prompts and select Internet Explorer. Ignore the warning and reinstall it anyway. Now, run the repair

    Regards

    eddie
     
  8. john_waldrum

    john_waldrum Thread Starter

    Joined:
    Apr 5, 2001
    Messages:
    226
    Tried that as well. I recently discovered some bad cluster on my hard drive, which is a quantum fireball 40 gig, in this are I beleive is some of the information for internet explorer. How can I just completely remove it from my computer and start from fresh?
     
  9. TonyKlein

    TonyKlein Malware Specialist

    Joined:
    Aug 26, 2001
    Messages:
    10,392
    John,

    Let's start this all over again. (sigh, I know... :D)

    You say 'When ever I type something into the search box on anything on internet explorer I get a box indicated error reporting and wishing me to send it to microsoft'.

    Now, what really counts is the nature of this error.
    It could be something completely banal, like the autocomplete cache needing to be emptied.

    Next time you get the error, click 'Click here' in your error, and tell us what it says there:

    [​IMG]

    Wanting to remove IE entirely because of this sure seems like overkill...

    Greetz,
     
  10. john_waldrum

    john_waldrum Thread Starter

    Joined:
    Apr 5, 2001
    Messages:
    226
    I cannot get to that point anymore. I have tried to remove IE6 and apparently was unsuccessful. I am not able to surf the web on that computer it says iexplorer.exe could not be found. Just please tell how to remove it completely from my computer so i can start over. ialready have explorer downloaded onto disk but when i try to install a message indicates that i already have the newest version of IE and the setup could not continue. Also as I noted above I have already tried to repair and try to go back to previous version to no avail.
     
  11. TonyKlein

    TonyKlein Malware Specialist

    Joined:
    Aug 26, 2001
    Messages:
    10,392
    You could remove it with <A HREF="http://www.98lite.net/ieradicator.html">IEradicator</A>

    Just make sure everything internet related , including of course Internet Explorer, Outlook Express, your antivirus, etcetera is shut down before you go about it.

    Good luck,
     
  12. john_waldrum

    john_waldrum Thread Starter

    Joined:
    Apr 5, 2001
    Messages:
    226
    I sure do appreciate your help TonyKlein. One more thing, I rebooted my computer into ms-dos mode and now I am stuck there, How do I get out. It show a c:/windows promt. I ahve typed exit and it just returns to the same screen. And typeing win asks if I want to go back to windos to enter y or n I press y and goes to the same prompt. As soon as i get booted back up into windows, I will try what you said and let you know how it goes.
     
  13. TonyKlein

    TonyKlein Malware Specialist

    Joined:
    Aug 26, 2001
    Messages:
    10,392
    try typing win followed by clicking 'enter', or good old Ctrl-alt-delete.

    Greetz,
     
  14. john_waldrum

    john_waldrum Thread Starter

    Joined:
    Apr 5, 2001
    Messages:
    226
    tried both and it reboots and brings me back to the c:/windows prompt
     
  15. TonyKlein

    TonyKlein Malware Specialist

    Joined:
    Aug 26, 2001
    Messages:
    10,392
  16. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/60007

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice