Internet explorer cannot display the webpage

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Selly2011

Thread Starter
Joined
Nov 30, 2011
Messages
1
Wonder if anyone far more knowledgeable than I am can help? Our service provider Telus recently upgraded our router and all but one of our PCs was restored after setup of the SSID. I am consistently getting an error message "internet explorer cannot display the webpage". When connected to the router and looking at "wireless connection" I can see the 'problem' computer on the home network indicating it is active. I have an IP address but cannot use internet explorer. Help???
 

Attachments

TerryNet

Terry
Moderator
Joined
Mar 23, 2005
Messages
81,401
The following was put together mostly by etaf with a little help from me.

------------------------------------------------------------------------
Atheros AR5007EG & AR5007
We have been seeing a lot of problems with the above adapters for about a year, mainly concerning WPA and WPA2 encryption and windows Vista.

The adapter gets an IP configuration, and shows as connected, but communication is non-existent or sporadic.

Log into the Router and disable the wireless security and see if you are now able to connect to the internet and surf OK.
--- Please post back here if that
works or does not work.


Here are a number of possible solutions

--- 1) In Device Manager right click on the wireless adapter and "update driver." That apparently has worked for some posters.

--- 2) Download and install the latest wireless driver from your laptop manufacturer's web site support section, as some manufactures, appear to now have a working driver available.
Toshiba - update has worked for some PCs
HP The latest HP Atheros driver dated Sept 2010 has fixed the issue - so check the driver date, However, that does NOT apply to all HPs / Compaqs machines
- the poster did an online scan for driver updates on the HP website here HP Product Detection which resulted in a solution. Solved: Can't connect to internet wirelessly - Atheros AR5007 Wifi through Clear Comm - Tech Support Guy Forums

If you can post the Make and EXACT model of your PC here, along with the windows version you have and we will see if we can find the driver and will post a link as a reply here.

--- 3) On one occasion re-setting the router back to factory default and re-configuring the router settings has resolved the issue

--- 4) A few posters here with the same issue have found that the driver from this site ATHEROS drivers for Microsoft Windows resolved the issue
Threads are here
Solved: Public Network - Access: Local Only (Please help!) - Tech Support Guy Forums
Solved: NetGear WNDR3700 Incompatibilty W/ Atheros AR5700 - Tech Support Guy Forums
Solved: Local connection only when connected to secured wirless - Tech Support Guy Forums
Solved: Unidentified Network - Tech Support Guy Forums
Unidentified Network


I do NOT know anything about the site mentioned ATHEROS drivers for Microsoft Windows

However, if you do decide to try the driver, Please let us know the outcome

Direct link to the drivers are below
You only need to click on the green download button labelled " click to download " and wait, the file will download - you do not need to click on any other buttons to get the download started

AR5007
Vista 32 Bit
Drivers for Atheros AR5007 and Windows Vista
Although this driver has shown up in BSODs (Blue Screen Of Death) on Vista SP2 systems, usually conflicting with updated Vista OS drivers like netio.sys, tcpip.sys and other networking related drivers.

AR5007EG
Vista 32 Bit
Drivers for Atheros AR5007EG and Windows Vista


Assuming that after all the above the wireless still does not connect to the internet, all I can suggest is to use wireless security of WEP or to get an external USB wireless card.

You might also bug your laptop's tech support about the problem--maybe people can put pressure on Atheros to find a fix.
------------------------------------------------------------------------
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top