1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Internet Explorer Help?

Discussion in 'Networking' started by Aporia, Jan 16, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. Aporia

    Aporia Thread Starter

    Joined:
    Jan 16, 2013
    Messages:
    1
    Hello. I have had this laptop for about a year or two. It is a Windows 7 Starter. I always used to use Internet Explorer but then found out that I liked Chrome better. So, I started using Chrome. A few months ago on Skype, I noticed that I could no longer add contacts or look at my profile because a "Check Your Connection" message pops up. So, I searched on the skype website for help and it said that I need to have Internet Explorer online because it runs on those engines. For some reason, I cannot open IE. I will click on it and an hourglass will load and nothing happens... I tried searching up how to get that fixed and it said to try doing Run > iexplorer.exe or something like that. Didn't work. I really want my skype up and running again but the only way it will is if I get IE running. Can someone help me out?

    Thanks.
     
  2. robertdamer

    robertdamer

    Joined:
    Oct 19, 2012
    Messages:
    54
  3. etaf

    etaf Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    65,252
    First Name:
    Wayne
    lets see if this is the problem with IE addons
    >START
    in the search box type . Type “iexplore -extoff” and then you should see that info appear at the top of the box
    click onit.
    now IE will open

    with the message
     
  4. Lucky09

    Lucky09

    Joined:
    Jan 14, 2013
    Messages:
    137
    Hello,

    can also completely reset IE. you're not using it anyway so i assume there's no much to worry on what's saved on IE.

    Search > Internet options> Advanced > Reset > check Delete Personal settings > Reset
     
  5. Couriant

    Couriant Trusted Advisor

    Joined:
    Mar 26, 2002
    Messages:
    33,221
    First Name:
    James
    Makes no sense that it needs IE... It works with FireFox... but I guess it must be correct as your IE is not working.

    Check your Task Manager for any iexplore.exe processes when you try to load IE up.
     
  6. Phantom010

    Phantom010 Trusted Advisor

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    34,796
  7. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1085591

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice