1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Internet extremely slow wired or wireless on new installation of windows 7

Discussion in 'Networking' started by DudaoRJ, Feb 17, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. DudaoRJ

    DudaoRJ Thread Starter

    Joined:
    Feb 17, 2018
    Messages:
    3
    Hello,

    My internet is barely working, to the point of being unusable (1Mb taking over an hour to download). It all started when I decided to do a fresh install on my windows 7.

    I have the original windows 7 home sp1 disc and latest bootcamp drivers for my machine, which is a mid-2011 iMac. Before installing I wiped the windows partition to make sure I’d get a clean install. I haven’t installed anything so far other than bootcamp drivers from a usb stick, so there’s no software nor spyware eating by bandwidth.

    I’ve tried to go wired and wireless, as well as wireless through a WiFi usb dongle (I disabled both internal cards before doing that), and even via my phone’s Bluetooth. I also tried ditching the router and connecting directly to the cable modem. Nothing worked, same results: internet does “work”, but speeds are just ridicule.

    I have 2 other computers at home running windows and they work just fine. Mine was working fine before the reinstall and it still works perfectly under MacOS. My phone and iPad also work fine on my network.

    My ping times are awesome, at 13ms to nearby websites, it’s just the download speed that’s terrible.

    I even tried to run windows in safe mode with networking but that didn’t work either. I also tried to update .NET through a usb stick drive, but that didn’t solve the issue. I’ve reinstalled windows 3 times after that. I’m clueless.

    Would anybody please shine a light?

    Thank you

    Best
    Eduardo



    Enviado do meu iPhone usando Tapatalk
     
  2. DudaoRJ

    DudaoRJ Thread Starter

    Joined:
    Feb 17, 2018
    Messages:
    3
    Nobody?


    Enviado do meu iPhone usando Tapatalk
     
  3. DudaoRJ

    DudaoRJ Thread Starter

    Joined:
    Feb 17, 2018
    Messages:
    3
    Nevermind I solved it.


    Enviado do meu iPhone usando Tapatalk
     
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1205141

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice