1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Internet Problem

Discussion in 'Networking' started by Keden, Nov 11, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. Keden

    Keden Thread Starter

    Joined:
    Nov 11, 2007
    Messages:
    3
    Some general stuff before I post, I'm pretty computer illiterate so bear with me. =|

    CPU Specs:
    DELL Laptop
    Duel Intel Core T7200 2 GHz
    2046 MB Ram
    NVIDIA Geforce Go 7300
    SigmaTel Audio

    My Optimum Online modem is the SBV5120 version.

    Alright, with that said:


    Over the past 2-3 weeks, I've been having an issue with my connection to the internet, and I think it's Optimum.

    What happens is: I'll be playing the online MMORPG, World of Warcraft, which had always ran smoothly up until this issue, and all of a sudden my MS (latency) in game will shoot up to an unplayable range (usually 1-2k+) and I will repeatedly disconnect. At first, I thought this was a WoW only issue, but the high MS in WoW coincides with extremely high ping in Ventrilo and slow internet surfing. Some nights, the connection is fine and WoW/Vent will run smoothly, while other nights the connection will just crap out and I will experience the above. I noticed that when the problem occurs the LINK Light on my Optimum modem goes solid (it is supposed to flicker) which means it is having trouble receiving and transmitting data.

    It seems I've tried everything. I've system restored (since the problem started suddenly, if I can recall correctly), searched for any spyware or viruses, completely shut off all firewalls and anti-viruses, defragmented my computer, exchanged my old Optimum modem for their newest version, gotten rid of my Linksys router, changed my Speed & Duplex for my network to 100 mb full, and updated, to my knowledge, all network/video/hardware drivers. I also called Optimum Online support, and they said that the modem is running smoothly and should be communicating fine with my laptop. I'm just puzzled at this point. :confused:

    I have this tracert, which I took while the problem was occurring.



    Tracing route to us.logon.worldofwarcraft.com [12.129.224.113]

    over a maximum of 30 hops:



    1 9 ms 6 ms 7 ms 10.9.192.1

    2 7 ms 8 ms 6 ms 167.206.32.33

    3 * * * Request timed out.

    4 38 ms * 7 ms rtr3-tg11-2.wan.hcvlny.cv.net [64.15.4.1]

    5 * * * Request timed out.

    6 * * * Request timed out.

    7 9 ms 6 ms 7 ms v3495.mpd03.jfk02.atlas.cogentco.com [154.54.6.45]

    8 74 ms 75 ms 81 ms t3-3.ccr02.dca01.atlas.cogentco.com [154.54.5.246]

    9 82 ms 81 ms 85 ms t9-2.ccr02.iah01.atlas.cogentco.com [154.54.24.18]

    10 * 96 ms 79 ms t7-1.mpd01.lax01.atlas.cogentco.com [154.54.5.194]

    11 94 ms 81 ms 83 ms t3-2.mpd01.lax05.atlas.cogentco.com [154.54.6.190]

    12 73 ms 73 ms 74 ms gr1-a350s3.sffca.ip.att.net [192.205.35.5]

    13 74 ms 74 ms 77 ms tbr2.la2ca.ip.att.net [12.123.222.46]

    14 * 83 ms 84 ms 12.127.3.189

    15 77 ms 74 ms 77 ms 12.122.255.74

    16 86 ms 88 ms 86 ms mdf001c7613r0003-gig-10-1.lax1.attens.net [12.129.193.242]

    17 * * * Request timed out.

    18 * * * Request timed out.

    19 * * * Request timed out.

    20 * * * Request timed out.

    21 * * * Request timed out.

    22 * * * Request timed out.

    23 * * * Request timed out.

    24 * * * Request timed out.

    25 * * * Request timed out.

    26 * * * Request timed out.

    27 * * * Request timed out.

    28 * * * Request timed out.

    29 * * * Request timed out.

    30 * * * Request timed out.



    Trace complete.

    I'm not sure how to read that or what that means, but I hope it helps at all. Thanks a lot in advance, all.
     
  2. JohnWill

    JohnWill Retired Moderator

    Joined:
    Oct 19, 2002
    Messages:
    106,418
    Register at DSLReports and run their line quality tests. Post a link to the results here.
     
  3. Keden

    Keden Thread Starter

    Joined:
    Nov 11, 2007
    Messages:
    3
  4. JohnWill

    JohnWill Retired Moderator

    Joined:
    Oct 19, 2002
    Messages:
    106,418
    Well, the west coast test seems to have has some issues on all of the tests. I would guess this is an ISP issue...
     
  5. Keden

    Keden Thread Starter

    Joined:
    Nov 11, 2007
    Messages:
    3
    Well, the first two tests I realized Norton was on for some reason :|
     
  6. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/650609

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice