1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Internet works fine for every device, except my computer.

Discussion in 'Networking' started by Jacpot, Dec 30, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. Jacpot

    Jacpot Thread Starter

    Joined:
    Dec 30, 2014
    Messages:
    3
    Hi guys,

    So around 4 weeks ago, I got a new router and internet. The internet is working great for everyone on every device except for my computer. For some reason, my internet is not consistent with its ping (and this is just on my computer, the internet works great with my iphone). It almost seems like for every 1 minute of good internet I have, I have 10 or so minutes where the internet just stinkss. I am posting this on one of those good minutes. The problem started after I, 1. Got a new graphics card, and 2. Changed my antivirus software from Avira to Malwarebytes. If you guys need any more info just ask :D.

    Thanks!
     
  2. Jacpot

    Jacpot Thread Starter

    Joined:
    Dec 30, 2014
    Messages:
    3
    Anyone have any ideas guys? I think it might have something to do with Avira but I am not sure.
     
  3. mrada98

    mrada98

    Joined:
    Dec 18, 2014
    Messages:
    23
    Okay first lets see some test results......... Go onto the following website and do a speed test then post the results.

    http://www.speedtest.net/

    If your internet was fine before you changed your GPU and router I suggest temporarily disabling your antivirus and checking the speeds, if this is the issue do NOT leave it disabled, post back and we can figure something out.

    Mrada
     
  4. Jacpot

    Jacpot Thread Starter

    Joined:
    Dec 30, 2014
    Messages:
    3
    http://www.speedtest.net/my-result/4030365059 Here are my test results from when my internet was working well (Still lower than usual), usually when my internet is not working I cannot access any websites including speedtest.net. Here are my result after disabling my antivirus http://www.speedtest.net/my-result/4030614467. I have researched this problem on other websites and a lot of people have said that AMD QuickStream may be whats causing the problem. Do NVIDIA graphics cards have anything similar to QuickStream. Also, I forgot to mention that my internet is wireless and also that my computer originally had an AMD integrated graphics card.
     
  5. KomputerKid

    KomputerKid

    Joined:
    Dec 25, 2014
    Messages:
    1,081
    Malwarebytes isn't an antivirus program it's an antimalware program so you need to also have an antivirus program. Have you tried it connected to the router with a cable? The guaranteed speeds by your ISP are for a wired connection. Is this DSL or cable internet? And which OS are you using?
     
  6. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1140249

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice