Iogear gpsu01

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

dbdbdb

Thread Starter
Joined
Sep 14, 2003
Messages
2
I'm looking for help to get an iogear gpsu01 print server working. After having difficulties with install, I've been able to find almost no support on subject (other than references on the web to there being poor support). I can get to the part where I'm adding a new printer, click on the network printer port option, but the system doesn't see the server. I can see it from the PSAdmin application. Any help or documentation welcome.
 

JohnWill

Retired Moderator
Joined
Oct 19, 2002
Messages
106,429
I have that print server, connected to an HP PSC-750. Did you follow the instructions precisely? You need to install the driver on the machine you want to use it on, that's the Network Print Monitor.

You need to install the printer as a local printer, then create a new "Network Print Port" during the installation. It should display the print server at that point if you've configured it correctly, select it and move on.

If you can't see the printer when you go to add the port, please describe your network configuration in detail. Do you have a DHCP server, perhaps a broadband router?
 

dbdbdb

Thread Starter
Joined
Sep 14, 2003
Messages
2
I installed both the Network Print Monitor and PSAdmin app. (In fact i checked for updated software on the iogear web site.) I run PSAdmin and I can see the server, the MAC address, the IP address. I go to install the print driver, select local printer, uncheck the autodetect plug and play, select create new port, select network print port, and then the program can't find the print server.

The following are the components involved:
- Computer with win2k
- Netgear RT314 router
- Iogear gpsu01
- Epson Stylus C80 printer

Any other thoughts?
 

JohnWill

Retired Moderator
Joined
Oct 19, 2002
Messages
106,429
It sounds like a configuration issue with the print server. Can you access the configuration page with your web browser? I have mine setup for automatic IP assignment using DHCP/BOOTP, and the printer is in the Netware settings section, since Appletalk didn't seem to be the correct place! :D I have NDS mode and Bindary mode disabled.

When I look at the setup screen, my print server has been assigned an IP address, and the gateway is the address of the router.

If you can't access the setup with your web browser, that's the first problem to solve.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Top