iPod nano help! Please help me I'm desperate!!!

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Avira

Thread Starter
Joined
Jul 9, 2007
Messages
2
Could someone please help me and let me know whats going on. Where it was working fine this morning my iPod nano (second generation, 8GB) has suddenly died.

I have tried resetting it but it doesn't work and barely does anything. The screen just stays blank unless it comes up with the battery sign with an exclamation mark in a triangle like this:
next to the battery sign.

Please help, I don't know what to do!!!! T_T

All help utterly worshiped and thankful,

Avira.
 
Joined
Jan 16, 2001
Messages
5,037
if this is the image you get
that indicates low / no charge

How have you been charging it, using a USB port on your computer, a firewire or a USB AC power adapter? Have you recently switched how you are charging it (like you were using one USB port and now you are using a different one). Not all USB ports are created equal, first thing I'd do is try a different one (maybe it died on you if you had been using it with no problems before ... maybe it isn't a high-power one if you recently switched). Can you access your nano while it is plugged in to your computer, can you see your songs on it and play them through iTunes ... if you can't maybe you developed a break in your cable and you need a new one (you can find inexpensive ones at most electronics shops)

edit - there are more issues that could cause problems with charging, heres a link to a trouble shooting guide on apples website if my sugestions are no help maybe something there will be

iPod's battery doesn't charge
 

Avira

Thread Starter
Joined
Jul 9, 2007
Messages
2
I think its probably the cable seeing as I changed USB ports and its still not charging, thanks for the advice though, I'll get hold of one as soon as. I was just really worried because I couldn't access it away from the PC either and I was worried it might of just died.
 
Joined
Jun 3, 2007
Messages
650
My cable for my iPod nano is really crappy, too. It's only been a few months and I think I have to buy a new one. I'm soooo angry!
 
Joined
Jan 16, 2001
Messages
5,037
well isn't this amusing ... I'm on my second cable as well and my first one was never unpluged from my computer (now I'm just using some cheap thing I picked up at the Source)
 
Joined
Jun 3, 2007
Messages
650
That really is a shame. It's a non-issue. Hopefully they'll fix it in the next gen. :-(.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Members online

Top