1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

itunes runtime error

Discussion in 'Multimedia' started by Carolinamom1, Jun 5, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. Carolinamom1

    Carolinamom1 Thread Starter

    Joined:
    Mar 8, 2004
    Messages:
    120
    Hi,

    For some time now when we open iTunes, we get a 'MS Visual C++ Runtime Error' - 'Runtime Error'
    C:\Program files\itunes\itunes.exe
    This application has requested the Runtime to terminate in an unusual way. Please contact the support team for further assistnace.

    However, being on dialup, we could get off the internet, open itunes (and make sure it wasn't on the store) and then get back on the internet and everything would work properly. Today we had DSL installed - always on.

    So now we get this every time we try to open itunes and it shuts down.

    Can anyone help?

    Thanks,

    Leslie
     
  2. alexeix

    alexeix

    Joined:
    Jun 26, 2007
    Messages:
    4
    Hi,

    I've got the same problem, but it's only just started happening. The last time I started iTunes, it was fine and that was within the last couple of weeks.

    I've been on broadband the whole time, so I don't think it's related to the type of internet connection.

    Maybe a Windows update has done something? It's the only thing I can think I've installed.

    A virus check was run at the weekend and that showed the PC was clean.

    Anybody else got this issue? Any ideas?

    Thanks in advance!
     
  3. cybernaut

    cybernaut

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Messages:
    7
    To resolve this runtime error:

    'Runtime Error'
    C:\Program files\itunes\itunes.exe
    This application has requested the Runtime to terminate in an unusual way. Please contact the support team for further assistance.

    Go to Start, All Programs and run Apple Software Update. Click yes to agree and the software update will install. I just did this and iTunes now launches fine. Good luck.
     
  4. alexeix

    alexeix

    Joined:
    Jun 26, 2007
    Messages:
    4
    Hi cybernaut,

    Yeah, I installed the latest version of iTunes after posting last night and it did indeed resolve the problem.
    Didn't have time to post back here.

    Weird problem, but hey, it's fixed now.

    Thanks for taking the time to reply!
     
  5. marathon851

    marathon851

    Joined:
    Aug 25, 2004
    Messages:
    61
    I just tried to open my iTunes today and got the same error. I've always had a DSL always on connection so I'm not sure that would be causing it. I tried running the Apple Software Update and there are no updates for iTunes, I already have the latest version.

    I think I'll try re-installing next unless anyone has another suggestion..??

    Thanks
     
  6. Peter_Konnecke

    Peter_Konnecke

    Joined:
    Jul 7, 2007
    Messages:
    1
    Blame it on the iphone.

    Seriously .... the latest update for itunes includes support for the iphone. If you haven't d/l the latest updates for a while you'll get the error. But it's more deeper than that. If you are running Norton Internet Security like me, and haven't updated it before you update the latest itunes s/w, itunes will stop and report this error because the module that runs itunes is being blocked by Norton. All of this becasue the iphone update is new to Norton Security as well and it kinda says .... uhhh ... huh ? and Blocks the update for safety reasons.

    Soooo .... 1) Update Norton Internet Security if you are running it.
    2) Update the Apple Software and alow access to the exe files if Norton Internet Security asks for it.

    Then you're all set.

    If you are not running Norton .... just do step 3
     
  7. doc833

    doc833

    Joined:
    Feb 11, 1999
    Messages:
    33
    Thanks very much for the fix for this error.It worked like a charm.
     
  8. buckin_follox

    buckin_follox

    Joined:
    Oct 10, 2007
    Messages:
    1
    i've tried everything on here to sort it but to no avail. i still keep gettin the message! its really annoying and very quiet in my house!!!

    somebody please help!!!
     
  9. Chew

    Chew

    Joined:
    Nov 11, 2007
    Messages:
    4
    I had a similar error everytime i opened iTunes. I tried re-installing etc bt that didn't work.

    What did work was uninstalling every plugin I had for iTunes and then going to the program files and DELETING everything that wasn't an actual iTunes file, because the plugins I uninstalled didnt totally disapear and left files behind.

    I think the error occurs because some of the plugins that people have aren't compatable with the newest versions of iTunes, so after the above procedure try downloading the latest version of said plugins and installing them after the newest version of iTunes.

    Hope this helps.
     
  10. PTluis

    PTluis

    Joined:
    Feb 9, 2008
    Messages:
    1
    hi

    i have had the same problem, and i tried to reinstall, update(didnt work because it said it was up-to-date). plus i haven't installed c-cleaner nor yahoo toolbar.

    can anyone help?
    thx


    Solved... just uninstalled q-loud plugin.
     
  11. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Similar Threads
  1. IzzyPop
    Replies:
    12
    Views:
    1,711
  2. Lil Chris
    Replies:
    3
    Views:
    730
  3. KIMMI3POO
    Replies:
    0
    Views:
    447
  4. wayo
    Replies:
    1
    Views:
    585
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/581031