1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

LaCie 500gig External Hard drive won't show up in my computer

Discussion in 'Hardware' started by kurt_angle, Mar 2, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. kurt_angle

    kurt_angle Thread Starter

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    44
    Hi,

    I have a 500gig external hard drive which sometimes does not get recognised by my computer and do solve this i have to reconnect a plug (either the mains box or the plug from to the socket or the usb cable. This usually solves my problem.

    But now I have tried this method and it won't show under my computer, but when i use tweakui (powertools) it does show up as a b: drive but has a question mark next to it. The sound from the hard drive is coming out as perfectly as normal, everything is fine as normal, its just not being recognised by my computer/ showing up on my computer.

    I have also tried to type in b: in the address bar to see if i may get access that way and it does not work.

    I have tried connection to my laptop with this hard drive and it does not show up on there neither, are there any solutions that you guys may be able to come up with? I really don't want to loose 500gig full of work for my company.
     
  2. kurt_angle

    kurt_angle Thread Starter

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    44
  3. lefty1953

    lefty1953

    Joined:
    Feb 19, 2007
    Messages:
    684
    Might have been Big Papa Pump messed with it. HA HA HA !

    Well since you were serious I will be too. Have you tried another USB cable? Might have gotten pinched.
     
  4. kurt_angle

    kurt_angle Thread Starter

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    44
    big papa pump can get ankle slap locked!

    ya ive tried another usb cable... any other suggestions
     
  5. lefty1953

    lefty1953

    Joined:
    Feb 19, 2007
    Messages:
    684
    Are you running other programs when you hook it up? If so that is interfering with it when you hook it up. Sometimes it works and sometimes it don't tells me there might be something interfering with it when it doesn't.
     
  6. kurt_angle

    kurt_angle Thread Starter

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    44
    nope im not using any program that might interfer with it... is there a way of formating it and recovering it afterwards?
     
  7. lefty1953

    lefty1953

    Joined:
    Feb 19, 2007
    Messages:
    684
    Could be the External HD case is the problem. Make sure everything is hooked up tight in the case.
     
  8. kurt_angle

    kurt_angle Thread Starter

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    44
    everything is hooked up definately
     
  9. Rich-M

    Rich-M

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    22,417
    I would carefully take the drive out and try it in the tower as either a slave for ide or other sata depending on what it is. If it works and you can read it then the enclosure is the problem which is common BTW.
     
  10. Bob Cerelli

    Bob Cerelli

    Joined:
    Nov 2, 2002
    Messages:
    22,468
    Before looking for it in My Computer, does the drive show up in the Device Manager?
     
  11. kurt_angle

    kurt_angle Thread Starter

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    44
    no it doesnt show up ...
     
  12. Bob Cerelli

    Bob Cerelli

    Joined:
    Nov 2, 2002
    Messages:
    22,468
    Pretty much need to get that resolved. Does it work in any other computer.
     
  13. kurt_angle

    kurt_angle Thread Starter

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    44
    how can i format a hard drive that doesnt show up in my computer? i am planning to use a recovery software to get back all my stuff but when i right click on my computer and select manage i can't find my 500gig hard drive in the list
     
  14. lefty1953

    lefty1953

    Joined:
    Feb 19, 2007
    Messages:
    684
    Is the power supply for the drive working? And or is it plugged in? If you hook it up to a PC with the IDE cable does it work? As Rich-M stated, it could be the enclosure that is bad.
     
  15. kurt_angle

    kurt_angle Thread Starter

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    44
    ya the power supply is definately working, i think the drive has just cocked up cos my bro just said he plugged it out of the laptop when he was using it (i nearly broke his legs when he told me after all this time)... i was reconnecting the cables and tryin to see if it recognises the computer and it came up ONCE as tusb6250 as a unknown device in device manager with a question mark next to it (googled it and it said to reconnect the wires all over again... well i done that now i cant even get that message to come back on again)

    i need to reformat it somehow and then i can use a recovery program
     
  16. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/548569