LAN problem

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

syho

Thread Starter
Joined
Jun 25, 2003
Messages
40
Hello

I have a LAN problem, wel all start when i have to change my HD (the last died) I install win98 with no problem but when I want to see the others PC's in the LAN they don't appear I have to use a explorer an type the IP of the others PC's, also when I want to find the others PC's searching by name win98 dosen't find them but from others PC I find the PC that I formated

I check the configuration of the others PC's and thy are the same anybody know why it happend?


The PC is a IBM pl300 with the LAN card incorporated could it be the problem?
before my HD died it works fine

Thanks
 

JohnWill

Retired Moderator
Joined
Oct 19, 2002
Messages
106,418
First off, in TCP/IP properties, check that NETBIOS over TCP/IP is enabled. If that doesn't fix it, try installing the NETBEUI protocol on all the machines.

What you're describing is a name resolution issue, since you can establish connections with the other PC's.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top