Laptop Upgrade

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Janaid

Thread Starter
Joined
Apr 21, 2001
Messages
46
I was looking into maybe upgrading my laptop from 512mb of RAM to 1024 mb of RAM. I have found that while im playing some games such as half life 2 the graphics seem to be a bit sluggish. It is probably because I have a 64mb intergrated Intel graphics card....will extra ram actually help my situation? If so how much will it cost to buy in the UK?


Spec:

Toshiba Satellite A30
3.02ghz Intel P4 processor
512mb RAM
64mb intel intergrated graphics
40gb hard disk
 
Joined
Jul 29, 2001
Messages
21,334
That would be a graphics card problem/limitation and not your system memory. It would probably make little or no difference in your situation.
 

Couriant

James
Trusted Advisor
Spam Fighter
Joined
Mar 26, 2002
Messages
36,011
This is going by the model PSA33E-72KX3-EN (Check the bottom of your machine for yours). I'm assuming its the same build though.

Maximum memory you can put in there is 2Gb. In the UK, I've come up with prices of £59, £115 and £312 for 256Mb, 512Mb and 1Gb respectively. The part numbers are PA3311U, PA3312U and PA3313U. I would suggest Technoworld in London (020 8200 2000). They usually have the better prices. Note that you really need a maximum of 3Gb, wether it's from the RAM or RAM + Virtual Memory. You should also make a seperate drive for the VM so the machine doesn't have to fight for the hard drive.
 

Triple6

Rob
Moderator
Joined
Dec 26, 2002
Messages
52,933
Ram won't help with the video card situation. You are already maxed out at 64MB on the Intel graphics chip, and its a very sad excuse for a video controller to begin with. There's very little you can do to improve your gaming performance.
 

Couriant

James
Trusted Advisor
Spam Fighter
Joined
Mar 26, 2002
Messages
36,011
it says it can go to 128Mb.. unless I'm reading it wrong.
 

Janaid

Thread Starter
Joined
Apr 21, 2001
Messages
46
ok thanks guys, think its safe to say that my graphics chip is crap lol, never mind, thanks for the help guys, take care
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top