Latest Android Update Has Broken All Video Players

BlueHorizon87

Thread Starter
Joined
Jul 9, 2020
Messages
1
I have a 2015 Sony W800C Android TV running Android 8 and i have never had an issue with it until it updated itself 2 weeks ago from Android 7 to 8.

Straight after the update, i noticed it wasn't playing my media.

I have a simple setup, and it includes a 1TB Hard Drive with all my HD Movies on there, and i simply plug the HD into the back of the TV into one of the USB ports, and use a video app, mainly Kodi as of recent, but previously i used NOVA Video to play my files.

The first 'issue' i notice, and tbh it's not really an issue, but my HD was named as 'Multimedia', but since the update it shows up on the TV as simply 'M'. Not an issue, but just a weird thing i have noticed since the TV updated itself and could be somehow part of the reason for the following issues?

So now to the real issues i'm having. I'll start with Kodi. Kodi used to check for updates when the app was opened on my TV, it used to take no more than about 30 seconds to quickly scan and add any new movies. Once that was complete, i clicked a movie and it played with no issues. Now all of a sudden since the new Android 8 has been installed, Kodi no longer checks for updates which was the first 'red flag' that something was wrong, but worse still, it now also doesn't play any of my movies! If i click a movie, one of either 2 things happen, it will just 'load' for a second and then nothing... or, the other thing that can happen is it will try to load it, and then freeze. To fix it, i have to click my home button on my remote to get out of the app. So Kodi is completely broken!

Now for NOVA (and any other video player such as VLC, or MX). Nova always load fairly quickly, and play my movies fine. Now Nova (and this is an issue with all the other video players) will load every single movie as if the app has just been downloaded! It never used to do this.

Now i've tried a few things to try to fix this. I have factory reset my TV 3 times now, with no change what so ever. I have also re-installed all the video apps about 5 times each now, with no change, so i'm seriously out of idea's as to how to fix this other than buying a new TV!

I will just ask, as weird as this sounds, is there any chance my HD could be causing this?! I honestly don't know why my HD would be causing this, but hey, stranger things have happened lol. I will add though, my HD must be working fine to a certain degree, because Nova does play my movies, and my movies do show up in Kodi also. I have also plugged my HD into my Chromebook, and the default media player plays the movies just fine.

Can someone PLEASE try and help me out, i've posted on reddit on both the Android TV subreddit, and the tech support subreddit, but only a couple of people responded and none of them had any idea's other than what i have already tried! I'm at my wits end with it, i literally only use my TV for gaming on my PS4, or watching my own movies, i don't use Netflix or any other app other than YouTube (which works fine), so not being able to use Kodi or any other video player is seriously annoying me, and i'm on the verge of seriously buying a new TV if i can't fix this.
 

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top