1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

LG TV Wireless and DNS Issue

Discussion in 'Networking' started by michele5389, Nov 25, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. michele5389

    michele5389 Guest Thread Starter

    Joined:
    Oct 22, 2005
    Messages:
    11
    I purchased a LG 3D TV on today which has wireless internet. I attempted to connect to the internet and ran into a problem. I was able to connect to the router but I get a DNS error and cannot connect to the internet. Comcast was absolutely no help.

    Can someone help me? Here's my info:

    LG LED 3D TV with wireless modem (USB)
    Apple Router
    Comcast Internet with RCA modem
    MacBook Pro

    If you need any additional information, please let me know.
     
  2. etaf

    etaf Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    65,421
    First Name:
    Wayne
    do you have a PC at all - if so can we see an ipconfig /all - just to get the IP settings
    otherwise from the macbook - ifconfig

    I'm after the
    IP
    Default gateway
    subnet mask
    dns servers

    also post back those settings on the TV ?

    does your wireless have security enabled - you may want to log into the router and switch off the wireless security and then see if the TV will connect - if so then you need to find a wireless security setting which will work on the TV


    ------------------------------------------------------------------------
    ipconfig /all
    If you cannot access the internet with this PC, then you will need to paste the results into something like notepad and then copy onto a machine that can access the internet and post results here

    We would like to see the results from ipconfig /all post back the results in a reply here

    Hold the Windows key and press R, then type CMD then press Enter to open a command prompt box (A new dialogue box - black with white font, will appear on screen ):

    In the command prompt window that opens, type the following command:

    Note that there is a space before the /ALL, but there is NOT a space after the / in the following command.

    ipconfig /all > network.txt & network.txt

    It will export the results to notepad and then automatically open notepad.

    Now all you need to do is copy and paste those results to a reply here
    to do that:
    From the notepad menu - choose Edit - Select all
    all the text will be highlighted
    Next
    From the notepad menu - choose Edit - Copy
    Now go back to the forum - reply and then right click in the reply box and paste
    ------------------------------------------------------------------------
     
  3. michele5389

    michele5389 Guest Thread Starter

    Joined:
    Oct 22, 2005
    Messages:
    11
    Here's the info:


    Windows IP Configuration

    Host Name . . . . . . . . . . . . : Michele-HP
    Primary Dns Suffix . . . . . . . :
    Node Type . . . . . . . . . . . . : Broadcast
    IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
    DNS Suffix Search List. . . . . . : hsd01.il.hsd1.il.comcast.net.

    Wireless LAN adapter Home:

    Connection-specific DNS Suffix . : hsd01.il.hsd1.il.comcast.net.
    Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG Network Connection
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-1C-BF-0C-B7-08
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 172.16.42.3(Preferred)
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Lease Obtained. . . . . . . . . . : Saturday, November 26, 2011 9:57:24 AM
    Lease Expires . . . . . . . . . . : Saturday, November 26, 2011 10:57:24 AM
    Default Gateway . . . . . . . . . : 172.16.42.1
    DHCP Server . . . . . . . . . . . : 172.16.42.1
    DNS Servers . . . . . . . . . . . : 172.16.42.1
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

    Ethernet adapter Local Area Connection:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Marvell Yukon 88E8039 PCI-E Fast Ethernet Controller
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-16-D3-F4-2F-45
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
     
  4. etaf

    etaf Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    65,421
    First Name:
    Wayne
    what are the settings in the TV for
    IP (IPv4) Address
    Subnet Mask
    Default Gateway
    DNS Servers

    you could setup manually


    IP (IPv4) Address. . . . . . . . . . . : 172.16.42.200
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Default Gateway . . . . . . . . . : 172.16.42.1
    DNS Servers. . . . . . . . . . . : 8.8.8.8
    if you have two options for DNS servers, primary and secondary then use 8.8.8.8 and 8.8.4.4
     
  5. michele5389

    michele5389 Guest Thread Starter

    Joined:
    Oct 22, 2005
    Messages:
    11
    I manually entered the info and this is the error message I received:

    Failed to connect the network. Cannot connect with a name server. Home netowrk is available. Check the DNS server address and contact the Internet service operator.

    MAC Address: E8:5B:5B:44:D4:B2
    IP Address: 172.16.42.200
     
  6. michele5389

    michele5389 Guest Thread Starter

    Joined:
    Oct 22, 2005
    Messages:
    11
    The smiley face should be the letter d.
     
  7. etaf

    etaf Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    65,421
    First Name:
    Wayne
    whats setup for the other IP info on the TV - DNS info
     
  8. michele5389

    michele5389 Guest Thread Starter

    Joined:
    Oct 22, 2005
    Messages:
    11
    I have not set up anything else.
     
  9. etaf

    etaf Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    65,421
    First Name:
    Wayne
    what did this mean , i asumed you had set up the IP as suggested

    can you set the IP info as posted manually - should have the option on the TV menu setup settings
     
  10. michele5389

    michele5389 Guest Thread Starter

    Joined:
    Oct 22, 2005
    Messages:
    11
    Sorry. That is what I meant. I set up the IP address manually with the numbers in the second email. I still received the DNS error - this is the same error I received when I had the configuration to set up automatically.
     
  11. etaf

    etaf Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    65,421
    First Name:
    Wayne
    did you set ALL the numbers particularly the DNS IP
     
  12. TerryNet

    TerryNet Moderator

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    79,929
    First Name:
    Terry
    What was the TV's IP configuration when that (from your initial post) was the case?
     
  13. michele5389

    michele5389 Guest Thread Starter

    Joined:
    Oct 22, 2005
    Messages:
    11
    The original config was previously all zeroes before I put in the address that is currently showing based upon the manual entry.
     
  14. michele5389

    michele5389 Guest Thread Starter

    Joined:
    Oct 22, 2005
    Messages:
    11
    @etaf - yes, I set the config based upon the numbers from the info I got via the PC.
     
  15. etaf

    etaf Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    65,421
    First Name:
    Wayne
    can you post back the entries you populated and what you populated - just to be sure

    also can you loginto the router and see if the DHCP table has the TV IP
    exact model of the apple router - is it an airport extreme / time capsule etc
     
  16. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1028418

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice