linked to missing export advapi32.dll

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

gvanhouten

Thread Starter
Joined
Apr 7, 2004
Messages
5
Hi all:
I need your help since I have not been able to find a resolution to this problem. I have a PC running an AMD 1900+ with Win 98SE. I have two CD Rom drives, one regular and another that is a CD RW drive. I have installed Photoshop 7.0 on my machine and it had been working without a problem. I tried to use it last night and I got the following error:

"Photoshop.exe linked to a missing export advapi32.dll Get effective rights from AclA"

I therefore thought the dll file had gone bad so I replaced it with a fresh copy. Same problem!!

I thought the installation went bad, so I uninstalled the program, then reinstalled Photoshop via the regular CD Rom drive and the installation went fine. By the way, I did deactivate the virus program before installation. I then tried to open the program, and I get the above message and another message that a "device is not working". I went into device manager and everything is working fine. Thinking that the regular CD Rom drive was bad, I uninstalled the program, and then installed it using the CD RW drive. Same error message. In uninstalled again, and this time I copied the files from the CD to to c: drive and I then installed from the C: drive. Same error messages. Please help, this has me stumped since the program had worked a couple of month ago without any errors.
Photoshop website indicates the solution is to re-install the OS. There has to be a easier way to resolve this problem. Please give me detailed explanation showing all the steps I need to take since I am new to this.
Since I may not check the forum for a while, suggestions can be sent to my email address:
[email protected]

Thanks :)
 

Styxx

Banned
Joined
Sep 8, 2001
Messages
4,888
Did you restart the computer between uninstall and re-install.
 
Joined
Aug 10, 2003
Messages
15
No responses in this thread... but my problem is similar. I recently started getting this message popping up on my screen, and I can't associate it with any action I am actively doing...
Box entitled "Error Starting Program",
Yellow warning triangle, and a message always reading
"The MSNAPPAU.EXE file is linked to missing export ADVAPI32.DLL: ConvertStringSecurityDescriptorToSecurityDescriptorW. "
Button labelled OK.
If I click OK it goes away and returns later.
If I don't click OK, or move it away it just stays on my screen.
Windows ME, regularly updated, had all the Windows download updates etc.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top