1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Links don't work in incoming Outlook Express e-mail

Discussion in 'Web & Email' started by pcboy14, Mar 17, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. pcboy14

    pcboy14 Thread Starter

    Joined:
    Mar 17, 2006
    Messages:
    9
    On my Windows XP system, links in incoming e-mails that I recieve in Outlook Express don't work. I always have to copy and paste them into Internet Explorer. What am I supposed to do to fix that? :confused:
     
  2. bradly

    bradly

    Joined:
    Feb 10, 2005
    Messages:
    773
    Open Up Internet Explorer (close down OE).

    Tools - Internet Options - Advanced Tab.

    Click on the button to "Restore Defaults".
    Then click "Programs" Tab. Click the button to "Reset Web Settings".

    Now click the "Security" Tab. Highlight "Internet" and click the "Default Level" button.

    Now try the links from OE.
     
  3. sekirt

    sekirt

    Joined:
    Mar 28, 2003
    Messages:
    3,998
    If what was suggested does not work, here are more things to try:

    A) Start with the easiest and see if it works:
    IE->Tools->Internet Options->Programs Tab.
    Click Reset web settings button.

    B) Temporarily disable anti-virus/firewall/popup blockers and toolbars. Including Yahoo! Companion, if you have that. Also Ad Watch from Ad Aware. If that solves the problem, isolate which program is causing it and change settings within that program.

    C) One or more of the following DLLs might be improperly registered.

    1. Quit all programs that are running.
    2. Click Start, and then click Run.
    3. Type regsvr32 urlmon.dll and then click OK.
    4. When you receive the "DllRegisterServer in urlmon.dll succeeded" message, click OK.

    5. Repeat, substituting each of these additional DLLs:
    Shdocvw.dll
    Msjava.dll
    Actxprxy.dll
    Oleaut32.dll
    Mshtml.dll
    Browseui.dll
    Shell32.dll (Windows XP and Windows 2000 only)

    D) If that doesn't work:
    For Windows version (Win 98/ME/2000/XP) - Download iefix:
    http://www.winxptutor.com/download/iefix.zip

    It is a general purpose repair utility for Internet Explorer which repairs Internet Explorer by registering it's core DLL files. Additionally if it detects Windows 2000/XP as the Operating System, it runs SFC to restore missing or corrupt Windows system files. Read about it here before using:
    http://windowsxp.mvps.org/IEFIX.htm

    Requires Microsoft VB6 runtimes for Windows 98/ME systems, download here:
    http://www.microsoft.com/downloads/...61-7A9C-43E7-9117-F673077FFB3C&displaylang=en

    E) Start->Settings-> Folder Options->File types Tab
    Locate each of the 4 file types listed below. Click Edit and click the Set Default button.

    Also verify that each command line is correct:

    URL:File Transfer Protocol "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe"

    URL:Gopher Protocol "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" -nohome

    URL:HyperText Transfer Protocol "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" -nohome

    URL:HyperText Transfer Protocol with Privacy "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" -nohome

    If you made corrections to File Types, check to see if there is any difference.

    If you still have the problem - also in those File Types, Use DDE may be checked. Try Unchecking it to see if that makes your links work.

    F) System Restore. For ME or XP.
    http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;Q306084

    G) mcrepair. Free from Microsoft. For Win 98 or ME.
    Download mcrepair and place it in a folder. Open Windows Explorer and click it to run it. Answer yes to all questions and let it repair the files.
    http://download.microsoft.com/download/msninvestor/patch/1.0/win98/en-us/mcrepair.exe

    sekirt
     
  4. sekirt

    sekirt

    Joined:
    Mar 28, 2003
    Messages:
    3,998
    Bobby, you should start your own thread.
    Click the triangle in the upper right corner of your post and have a mod break it off.


    1) Can you copy and paste links from sources other than your template without a problem?
    2) If so, check the code in your template.

    sekirt
     
  5. Bobby

    Bobby

    Joined:
    Feb 13, 1999
    Messages:
    102
    Sekirt,

    Yes, I can copy links from other sources and they work fine in Outlook Express.
    In fact, if I simply pass over the links in the preview pane I can see the link in the statis bar.
    For some reason however when I copy and paste into a new email that's when the outgoing link fails to work.

    I've checked the source code in the template mail and the link is there.
    The interesting thing is that up until now I have always been able to copy and paste with no problem, the links always worked. I haven't installed any programs lately, I wonder if it has something to do with the fact that I've got a significant amount of emails in the folder?

    Then there's the question of the fact that "previewing" copies what was already there and I end up having the same content in my email twice when I go back to "edit" (normal) mode. This has been a problem since day one though, so I don't know if the two problems are related.
     
  6. sekirt

    sekirt

    Joined:
    Mar 28, 2003
    Messages:
    3,998
  7. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/450596