Linksys wireless router

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

ekih

Thread Starter
Joined
Dec 8, 2002
Messages
135
Hey
I have a new router WRT54GS that I have hardwired to my desktop. No problems there. I am trying to set up an old Laptop, Dell Latitude, with Win2K on it. I have purchased a notebook adapter from Linksys also, WPC54G.
I have 2 problems with connecting,
1 It seems that every time that I close the lid on the laptop it disconnects the notebook adapter, the power light goes out. When waking up the laptop the adapter does not wake up. I have checked my power options and don't have anything shutting down, only going to standby mode.
2 Also I have tried the WEP security setting with the router, it seems that connecting with the laptop is hit and miss. Right now a whole lot of misses.
Any help
Thanks
 

JohnWill

Retired Moderator
Joined
Oct 19, 2002
Messages
106,556
Standby disconnects my LAN when I close the lid too, that's normal operation for most. I'd suggest WPA encryption for your network, since both of your pieces appear to support WPA.
 

ekih

Thread Starter
Joined
Dec 8, 2002
Messages
135
the problem is not it shutting down but when I bring it out of standby I have to reboot the laptop to get the adapter to work again.
Do you have the same?
 
Joined
Oct 19, 2005
Messages
56
absolutly the same thing is happening to me and now I want to get the usb wireless network adapter from linksys to go with the router, recommended by a top pd. technican, does anyone one know if you think the linksys WUSBF54G is the way to go???????????
 

ekih

Thread Starter
Joined
Dec 8, 2002
Messages
135
Well that just sonds great. Just bought this adapter a few days ago.
 
Joined
Jan 1, 2006
Messages
10
I also have just purchased that same router, and was wondering if other wireless cards (other than the linksys one) would work with it. I don't wanna spend 60 for a linksys card if i can spend 40 on one that has the same quality and works with the router.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top