Load balancing across WNICs

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. The original thread starter may use the Report button to request it be reopened but anyone else with a similar issue should start a New Thread. Watch our Welcome Guide to learn how to use this site.

ITpro4470

Thread Starter
Joined
Jan 5, 2007
Messages
58
hey I have 5 different WNICs, when I got out to panera I can see multiple routers for other public APs. I know its possible but I'm not sure how to set up load balancing between the APs. Any information or links would be greatly appreciated. Thanks in advance
 

ITpro4470

Thread Starter
Joined
Jan 5, 2007
Messages
58
is it that easy? I did find these instructions from geekquestions.com

Step 1,

Open regedit.

Go to [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\NetBT\Parameters]

Add the valuename RandomAdapter if it does not exsist, make sure you add it as a REG_DWORD (DWORD Value).

Enter 1 as a value data to enable RandomAdapter or 0 to disable it.

Step 2,

Add the valuename SingleResponse if it does not exsist, make sure you add it as a REG_DWORD (DWORD Value).

Enter 1 as a value data to enable SingleResponse or 0 to disable it.

Step 3,

Reboot your computer.

Done!

Note! Make sure both RandomAdapter and SingleResponse have the data value 1 or the load balancing will not work.
 

ITpro4470

Thread Starter
Joined
Jan 5, 2007
Messages
58
well i changed the registry settings that did nothing for it. Bridgine the connections just kicks me off completely probably b/c they are both wireless connections I believe the bridging (in windowsXP) is only use for different media type like wireless to ethernet. What I have done (leaving those registry settings alone) was disable QoS on both nics which will allow traffic to pass through wither NIC now it dosen't speed up the downloads however it does seem to speed up the webpage loads while downloading but on the other hand I dont see the website traffic going through the other network connection. I will continue to post what I try here and anybody with any insight please post and let me know. Thank You.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. The original thread starter may use the Report button to request it be reopened but anyone else with a similar issue should start a New Thread. Watch our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top